Zeynep Gül Yılmaz kimdir, nerelidir?

Zeynep Gül Yılmaz kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, mesleği nedir, neden son günlerde gündeme geldi, ne ile suçlanıyor? İşte Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz biyografisi ve hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Zeynep Gül Yılmaz kimdir, nerelidir?

Zeynep Gül Yılmaz kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, neden gündeme geldi, ne ile suçlanıyor ya da itham ediliyor? İşte Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz biyografisi ve hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Zeynep Gül Yılmaz, AK Parti Mersin Milletvekilidir. 

Gündeme gelmesinin nedeni ise, CHP'li bir milletvekilinin, "Milletvekili Yılmaz kendisini durduran trafik polisine hakaret etti" diyerek bazı görüntüleri paylaşmasıdır. Peki, Zeynep Gül Yılmaz kimdir? 

Zeynep Gül Yılmaz 1976 yılında Mersin'in Mut ilçesinde doğdu. 

Zeynep Gül Yılmaz kimdir, nerelidir?
Zeynep Gül Yılmaz, aracını durduran polise kimliğini gösteriyor; ancak polis memuru yine de yol vermiyor.

 

Memet ve Ayşe ç iftinin kızı olarak dünyaya gelen Yılmaz, ilk, orta ve lise eğitimin Mut ilçesinde tamamladı. 

Yılmaz daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimen devam etti.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. 

Tez konusu ise "Türk Borçlar Kanunu Çerçevesinde, Önemli Ölçüde Tehlike Arz Eden İşletme İşletenin Sorumluluğu"ydu. 

Halen Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Doktora Programına devam ediyor.

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Arabuluculuk eğitimi, Hacettepe Üniversitesinde Kamu İhale Hukuku, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Enerji Hukuku, Rekabet Kurumunda ise Rekabet Hukuku Programı eğitimleri aldı.

Zeynep Gül Yılmaz kimdir, nerelidir?
AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz

 

Ayrıca Başkent Üniversitesinde İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ile Uygulamalı Aktüerya Hukuku Bilirkişilik eğitimleri aldı.

AK PARTİ Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı olarak görev yaptı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Gül Yılmaz, evli ve 2 çocuk annesidir.

MERSİN MİLLETVEKİLİ ZEYNEP GÜL YILMAZ NE İLE SUÇLANIYOR

İddiaya göre AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Erdemli'de kendi aracıyla ilerlediği sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan ihbar üzerine durduruldu. Polis memurunun durumu anlatması üzerine sinirlenen Yılmaz'ın polise yönelik tavrı ve hakaretleri tepkilere neden oldu. Olayı anı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır tarafından paylaşıldı.

18 Temmuz'da AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracını Çeşmeli otoban çıkışında durduran polis memurlarının açığa alındığını daha önce kamuoyuyla paylaştığını ifade eden CHP'li Başarır, "Geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesi, Mersin Erdemli'de bir polis uygulamasında AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, gelen ihbar üzerine kimlik sordukları için iki polisimize hakaret etmişti. O gün bunu gündeme getirmiştim. Ancak bu durumu AK Parti Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz yalanlamıştı. Bugün sizlerle paylaşacağım videoda, utanç görüntülerini göreceksiniz" dedi.

Ortaya çıkan görüntülerin utanılacak boyutta olduğunu ifade eden CHP'li Başarır şu sözleri dile getirdi: "Üzülerek söylüyorum, AK Partili bir milletvekili Türk Polisi'ne 'şerefsiz' kelimesini kullanıyor, 'arabamdan uzak dur, tükürüklerin geliyor' diyerek aşağılıyor. Mersinin Erdemli ilçesi için 'her geldiğimde bu pislikle karşılaşıyorum' diyor.


 

Yorumlar