ZEYDER Olağan Genel Kurulu

- Derneğin kurucu başkanı Asa, bu göreve yeniden seçildi - Asa: - "Teşvik verilmesi halinde, sofralık zeytin üretimi kayıt altına alınacak ve ekonomiye katma değer sağlanacaktır"

Google Haberlere Abone ol
ZEYDER Olağan Genel Kurulu

BURSA (AA) - Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneğinin (ZEYDER) kurucu başkanlığını yürüten Hidamat Asa, bu göreve oy birliğiyle yeniden seçildi.

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Asa, Marmarabirlik'in Başköy'deki Entegre Tesisleri'nde gerçekleştirilen ZEYDER 1. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, geçen şubat ayında zeytin sektörünün tüm kesimlerini aynı çatı altında toplayarak, derneği faaliyete geçirdiklerini belirtti.

Asa, derneğin kurulmasıyla mevcut sorunların çözüme kavuşturulmasını hedeflediklerini vurgulayarak, "Çünkü üreticisiyle, sanayicisiyle, kooperatifiyle hepimiz aynı gemideyiz. Bir olmak ve birlikte olmak zorundayız." dedi.

Derneğin zeytin üretimi yapılan bütün bölgelere hitap eden, üretici ve sanayiciyi kucaklayan bir misyona sahip olduğunu, bu amaçla öncelikle üye sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Asa, "Derneğimizin kuruluşundan bu yana dernek faaliyetlerine başlanmış, derneğimizin tanıtılması ve dolayısıyla üye sayısının artırılması amacıyla bölge ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Bugün itibariyle derneğimizin üye sayısı 120'ye ulaşmış bulunmaktadır." diye konuştu.

- "Hedefimiz, merdiven altı üretimi bitirmek, kayıt dışılığı önlemek"

Asa, sektörün geleceği için çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ülkemizde ağaç başına verimin düşük olması ve kilogram maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle üreticimiz kazanamamaktadır. Dolayısıyla ağaç başına verimliliğin artırılmasıyla ilgili çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, üreticilerimizin daha fazla kazanmasını sağlamalıyız. Derneğimizin bir diğer hedefi ise daha hijyenik ortamlarda, daha kaliteli sofralık zeytin üretimi yapmak, merdiven altı üretimi bitirmek, kayıt dışılığı önlemek ve ülkemizdeki kişi başı tüketim miktarını artırmaktır. Aynı zamanda sektörün en büyük sorunlarından birisi de haksız rekabet ortamının var olmasıdır. Şöyle ki diğer bölgelerden alınan ürünlerin, 'Gemlik' zeytini adı altında satılıyor olması aslında bindiğimiz dalı kestiğimizin bir göstergesidir."

Sektör sıkıntılarının giderilmesi için Türkiye'de bazı ürünlere verilen teşvikin sofralık zeytine de verilmesinin her platformda dile getirdikleri diğer bir önemli konu olduğunu belirterek, "Teşvik verilmesi halinde, sofralık zeytin üretimi kayıt altına alınacak ve ekonomiye katma değer sağlanacaktır. Bu sorunların çözümüyle ilgili çalışmalar yapmayı ve sektörün geleceğine ışık tutmayı, dolayısıyla üreticimiz ve sanayicimizle birlikte geleceğimizi planlamayı hedefliyoruz. Sizlerle birlikte çıktığımız bu yolda başarıya ulaşacağımıza inancımız tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

ZEYDER'in 83 üyenin katılımıyla gerçekleştirilen 1. Olağan Genel Kurulu'nda, seçimlere tek listeyle gidildi. Mevcut başkan Hidamet Asa, bu göreve oy birliğiyle yeniden seçildi.

Asa'nın yanı sıra derneğin yönetim kurulunda "Ömer Ceylan (Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü), Haluk Başar, Hasan Gürses, Halit Sezgin, Mahmut K. Solaksubaşı, Mustafa Alhat, Süleyman Dönmez ve Raif Döner." görev aldı.

Denetim kurulu üyeliklerine ise "Remzi Bayram, Mutlu Demir ve Haluk Özgör" getirildi.



Yorumlar