Zenginler zirvesi Japonya'da, fakirlerin ise Türkiye'de

Dünyanın en zengin ülkelerinin oluşturduğu G7 zirvesi Japonya'da bugün sona ererken, Türkiye'de dünyanın en fakir ülkelerinin zirvesi başladı

Google Haberlere Abone ol
Zenginler zirvesi Japonya'da, fakirlerin ise Türkiye'de
Dünyanın zenginlik kaynaklarının en büyük pastasını elinde bulunduran 7 ülkenin Japonya'daki toplantısı bugün sona ererken; dünyanın en farik ülkelerinin Türkiye öncülüğündeki toplantısı ise İstanbul'da başladı. İki toplantının bir gün arayla arka arkaya gelmesi ise dikkat çekti. 

Birleşmiş Milletler'in (BM) düzenlediği En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı, Türkiye'nin ev sahipliğinde başladı.

Çok sayıda bakan ve üst düzey temsilci, Titanic Belek Otel’de düzenlenen "En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programının Yüksek Düzeyli Kapsamlı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı"na katılmak üzere Antalya'ya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen oturumun ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakan ve hükümet temsilcileri ile aile fotoğrafı çektirdi.

Bakan Çavuşoğlu’nun yapacağı konuşmanın ardından açılış oturumuna geçilecek.
Toplantının bugünkü bölümünün, toplantıya ev sahipliği yapan Türkiye tarafından verilecek resepsiyonla sona ermesi planlanıyor. 

G7 ZİRVESİ JAPONYA'DA

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin oluşturduğu G7 zirvesi ise bu hafta Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapıldı. Zirveye ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, İtalya, Almanya ve Japonya devlet başkanlarıyla AB temsilcisi katıldı. 



DÜNYA İNASNİ ZİRVESİ DE İSTANBUL'DAYDI

İstanbul'da geçen hafta da yine Birleşmiş Milletler öncülüğünde Dünya İnsani Zirvesi düzenlenmişti. Bu toplantıya da dünyanın önde gelen ülkeleri Almanya hariç katılım sağlamamışlardı. 



 

Yorumlar