Zencefil Faydaları

Zencefil, sağlığına önem veren ve kaliteli yaşamak isteyen kişiler için oldukça popüler bir bitkidir.

Google Haberlere Abone ol
Zencefil Faydaları

Zencefil, sağlığına önem veren ve kaliteli yaşamak isteyen kişiler için oldukça popüler bir bitkidir. Dünyanın birçok ülkesinde yemeklere lezzet katmak için kullanılan bitkilerin başında yer almaktadır. Çin tıbbında birçok sağlık problemi karşısında kullanılan en önemli bitkilerdendir. Zencefilin fayda sağladığı sağlık sorunları arasında ilk sıralarda, mide ağrıları, kabızlık, sindirim problemleri, mide bulantıları yer almaktadır. Günümüzde üretilen birçok cilt bakım kremi ve kozmetik ürünler zencefil içermektedir. Ayrıca, kolik ishal ve kalp rahatsızlıklarına karşıda olumlu etkisi bulunmaktadır. Zencefil toz olarak tüketileceği gibi, taze, sıvı, yağ ya da kurutulmuş olarak da kullanılabilir.

Mide Bulantısı: Özellikle gebelik döneminde ortaya çıkan sabah bulantılarında zencefil çayı, bulantılar üzerine en etkili ve doğal çözüm yollarındandır. Yapılan araştırmalar sonucunda zencefilin mide bulantısında yarattığı olumlu etkiler kanıtlanmış durumdadır. Gebelik sürecinde mide bulantısı yaşayan gebeler, ufak miktarda tüketeceği zencefil ile başarılı sonuçlar elde edebilir.

Yumurtalık Kanseri: Yapılan bir araştırmaya göre zencefilin içeriğinde bulunan ''gingerol''kanser oluşmuş yumurtalık dokusunun miktarını azaltarak oluşan tümörlerin küçüldüğünü kanıtlamıştır

Kolon Kanseri: Yapılan bir çalışma sonucu göre, alışkanlık haline getirilmiş zencefil tüketimi ve takviye olarak alınan zencefilin, kansere yol açan hücre yapısını değişime uğratarak tümörün büyümesini önlediği savunulmaktadır.

Bağışıklık Sistemi: Vücut sıcaklığını dengeleyen zencefil, soğuk algınlığı anında sağlıklı bir şekilde terlemeye neden olmakta ve hastalığın kolayca vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Genellikle grip, soğuk algınlığı gibi  kış aylarında artış gösteren hastalıklara karşı düzenli bir şekilde tüketilen zencefil çayı, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etki bırakmaktadır. Ayrıca kişinin bu tür hastalıklara yakalanma olasılığını da azaltmaktadır.

Enerji: Zencefil kafein içermemesine rağmen vücutta kafein etkisi yaratır ve kişiye ekstra enerji sağlar.

Ağız Sağlığı: Zencefil ağızda tükürük salgısını arttırarak ağız içinde oluşabilecek bakterilerin önlenmesine yardımcı olur.

Yorumlar