Zemzemle dalga geçen konsolosluk çalışanları gözaltına alındı

Adana'daki ABD konsolosluğunda çalışan Türk vatandaşı iki kişinin cadılar bayramı kutlamalarında zemzem ile dalga geçtiğine dair görüntülerin ardından savcılık harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Zemzemle dalga geçen konsolosluk çalışanları gözaltına alındı

ABD'nin Adana'da bulunan konsolosluğunda çalışan iki Türk vatandaşı C.G. ile C.Y. cadılar bayramı sırasında kaydedildiği belirtilen görüntülerde zemzem ile dalga geçmişti.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından harekete geçen Adana savcılığı C.G. ve C.Y. isimli konsolosluk çalışanlarını 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' gerekçesiyle gözaltına aldırdı.

Hakkında soruşturma başlatılan 2 şüpheli, polise verdikleri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

SOSYAL MEDYADA SERT TEPKİ

Üzerinde Kabe fotoğrafı bulunan Zemzem  etiketli şişeyi telefon kamerasına tutarak "Bu suyu içtikten sonra bütün günahlarınızdan arınırsınız" diyen kadın ve kafasına takke takarak entari giyiyen bir diğer şahıs İslami değerlerle alay etti. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda vatandaş duruma tepki gösterdi. 31 Ekim günü Cadılar Bayramı kutlamaları sırasında çekildiği belirtilen görüntüler bir kadın "Arkadaşlar kanalıma hoş geldiniz. İzlediğiniz üzere sabahtan beri günahlara bulanmış vaziyetteyiz yalnız sanmayın ki günahlarınızdan kurtulacağınız bir yol yok. Bu içecek Mekke'den geliyor. Bunu içtikten sonra tüm günahlarınızdan arınıyorsunuz arkadaşlar. Bunu için, arının, sonra hayatınıza bakın" diyerek zemzem suyu şişesini gösteriyor.

Yorumlar