Zemheri ne demek? Zemheri ne anlama gelmektedir?

Zemheri ne demek, ne anlama gelmektedir, zemheri ne zaman, zemheri ayı, zemheri nedir? sorularının Zemheri en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, zemheri ne demek?

Google Haberlere Abone ol
Zemheri ne demek? Zemheri ne anlama gelmektedir?

Zemheri ne zaman çıkacak? Zemheri ne demek, zemheri anlamı, ne anlama gelmektedir, zemheri ne zaman, zemheri ayı, zemheri hangi ay, zemheri nedir? sorularının Zemheri en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, zemheri ne demek?

NE DEMEK?

Zemheri karakış demektir. Arapça kökenli olan Zemheri kelimenin anlamı karakıştır. Kışın en zamanını temsil eden zemheri 40 günlük bir süreyi kapsar. 22 Aralık ile 30 Ocak arasındaki 40 günlük dönemi temsil eden zemheri dönemi kışın en soğuk dönemlerini ifade eder. Öte yandan Zemheri kelimesi hem Arapça hemde Farsça'dan gelen kelimelerin birleşmesiyle olur. Buna göre, Arapça kış anlamına gelen Zem ile Farsça uğultu anlamına gelen "harir" kelimelerinin birleşmesiyle zemheri kelimesi ortaya çıkmıştır.

Meteoroloji uzmanlarında göre, zemheri olarak adlandırılan dönemde 17-18 olan hava sıcaklıkları aniden 5 derecelere kadar düşebiliyor.

Yorumlar