Zafer Saral adliyeye sevk edildi

Kuzey Makedonya'dan Türkiye'ye iade edilen cinayet şüphelisi Zafer Saral adliyeye sevk edildi. Zafer Saral kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Zafer Saral adliyeye sevk edildi

Zafer Saral kimdir, nerelidir? Kuzey Makedonya'dan Türkiye'ye iade edilen ve kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü elebaşı Zafer Saral adliyeye sevk edildi. 

Zafer Saral kimdir?
Zafer Saral böyle adliyeye sevk edildi.

 

Zafer Saral, iş adamı Veysel Kadayıfçıoğlu'nun katil zanlılarından biridir. 

Aslen Trabzon'un Of ilçesindedir. Ailesi İstanbul'da oturan organize suç örgütü üyesidir.

19 Temmuz 2016'da Beşiktaş Nispetiye Mahallesi Nispetiye Caddesi'ndeki bir kafeye yönelik silahlı saldırıda "Kadayıfçıoğlu" olarak bilinen organize suç örgütü elebaşı Veysel Salihoğlu ile birlikte Tufan Gedik ve Yakup Oral'ın öldürülmesi olayının faili olarak kırmızı bültenle aranan Zafer Saral, Interpol tarafından Kuzey Makedonya'da yakalanarak yurda getirildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Saral, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

DİĞER FAİL DE İADE EDİLMİŞTİ

Olayın faillerinden olan ve kırmızı bültenle aranan Cihan Saral da 30 Nisan'da Interpol tarafından Kuzey Makedonya'da yakalanarak yurda getirilmiş ve 1 Mayıs'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında 29 Nisan'da İstanbul'da düzenlenen operasyonda organize suç örgütü üyesi 8 şüpheli gözaltına alınmış, 2 Mayıs'ta adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

SARALLAR ÇETESİ

Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, ‘Sarallar’ suç örgütünün aile ve akrabalarının Of İlçesi’nden Türkiye’nin değişik bölgelerine dağılıp yerleştikleri, suç örgütünün özellikle İstanbul’da Sedat Şahin liderliğindeki suç örgütüyle üstünlük sağlama amaçlı silahlı çatışmalara girdikleri, ‘Sarallar’ suç örgütünün başında Burhanettin Saral’ın bulunduğu, yönetici kadrosunda ise İlyas Saral, Ümit Saral, Yakup Kerem Saral ve şüpheli Zafer Saral’ın yer aldığı anlatıldı.

Raporda örgütün planlı-plansız birçok eylem gerçekleştirildiği, bu yapının ülke genelinde 35-40 bin kişilik çok geniş bir yapı olduğu ve içindeki kişilerin kendilerini kanıtlamak amacıyla bağımsız ve bireysel eylemler de gerçekleştirdikleri, Zafer Saral ve Cihan Saral’ın da soruşturmaya konu eylemlerinin bu kapsamda gözüktüğü ve ölen Veysel Salihoğlu’nun da Sedat Şahin grubuna yakın bir kişi olarak değerlendirildiği anlatıldı.C


 

 

Yorumlar