Zafer Şahin gazeteci, kimdir, nereli, biyografisi?

Zafer Şahin kimdir, nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? Zafer Şahin, hemen hemen her akşam televizyon kanallarında çıktığı programlarda bilgi birikimi ve sakin kişiliğiyle muhataplarına verdiği isabetli cevaplarla dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Zafer Şahin gazeteci, kimdir, nereli, biyografisi?

Zafer Şahin gazeteci, kimdir, nereli, biyografisi, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? CNN Türk ekranlarındaki yorumlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Gazeteci Şahin, yorumlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Televizyon ekranlarında son dönemlerde özellikle de CHP'li isimlerin iddialarını çürüttüğü konuşmalarıyla öne çıkan isimler arasında yer alan Zafer Şahin'in kim olduğu merak ediliyor. Haber kanallarının tartışma programlarında sık sık rastlanan, bu programların aranan isimleri arasında yer alan Zafer Şahin, yaptığı isabetli yorumlar, olaylara farklı bakış açıları, konular üzerindeki hakimiyeti ona büyük avantaj sağlıyor. Peki, ZZafer Şahin gazeteci, kimdir, nereli, biyografisi?

Gazeteci Zafer Şahin

 

İşte Zafer Şahin biyografisi: 

Zafer Şahin 1973 yılında İzmir'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini memleketi İzmir'de tamamladı. 

Gazeteci Zafer Şahin aslen İzmirli ilimizdendir. Şahin 47 yaşındadır. Zafer Şahin Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisidir.

Gazeteciliğe de doğup büyüdüğü şehin olan İzmir'de başladı. Yeni Asır Gazetesi'nin Ankara temsilciliği ve Meclis muhabirliği yaptı. 

Aynı gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde bulundu.

Gazeteci Zafer Şahin
Zafer Şahin

 

Gazeteci Zafer Şahin, özellikle son dönemlerde televizyon kanallarında yayınlanan tartışma programlarının aranan isimlerinden birisi haline geldi. 

AK Parti ve hükümetine yönelik eleştirilere genellikle cevap niteliğinde konuşmalar yapan Zafer Şahin, yer yer muhataplarını ortaya koyduğu gerçeklerle zor durumda bırakmayı başarıyor.

Özellikle de CHP yandaşı gazeteciler ile CHP'li siyasetçilerin sık sık karşısında zor durumda kaldığı anlar yaşanıyor.

Zafer Şahin, haber ve yorum programlarının aranan isimleri arasında yer almasının yanında, yaptığı isabetli tespitler de dikkat çekiyor.

İŞTE ZAFER ŞAHİN BİYOGRAFİSİ

Zafer Şahin 1973 yılında İzmir'de doğdu. 

İlk ve ortaöğretimini İzmir'de tamamladı. Yine İzmir'de gazeteciliğe başladı. 2008 yılında Parlamento Muhabiri olarak başladığı Yeni Asır Gazetesi (İzmir bölgesi gazetesi) serüvenini uzun bir dönem Ankara Temsilcisi olarak sürdürdü. Daha sonra Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde bulundu. Kasım 2017'de görevini bıraktı.

Kariyerine Takvim Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi olarak devam etti.

Gazeteci Zafer Şahin, 2017 yılında Turkuvaz yayınlarından çıkan "Kestanepazarı’nın Sahte Mesihi" adlı kitabın yazarıdır. 

Şahin, en son CNNTürk'te katıldığı bir programda, terör örgütü PKK-YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde Ermeni kökenli militanlarından oluşan bir tabur kurduğunu, bu taburda "Ermeni Soykırımı" anma töreni düzenlendiğini söylemişti. 

YILMAZ ÖZDİL'İN YÜRÜYEN VİLLASINI HABER YAPTI

Zafer Şahin, Takvim gazetesindeki son köşe yazısında Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in İzmir Bodrum'daki villasıyla ilgili ilginç bir iddiaya gündeme getirmişti. Şahin, Yılmaz Özdil'in kıyıya sınırı olmadığı halde lüks villasının bir şekilde "yürütülerek" kıyıya paralel hale getirildiğini yazdı. Bodrum Belediyesi tarafından arada bulunan kamu malı arsaların Yılmaz Özdil'in lüks villasına eklenerek, villanın denize sıfır hale getirildiği ileri sürüldü.

Şahin, son olarak CNN Türk ekranlarında, Hürriyet gazetesinin ABD temsilcisi Razi Canikligil ile girdi sert polemikle gündeme geldi. Canikligil'in Amerikan seçimlerini taraflı bir şekilde yorumlaması, Biden'ı desteklediğini açıkça ifade etmesi Zafer Şahin'in tepkisiyle karşılanmıştı. Bunun üzerine Canikligil seviyesiz şekilde Şahin'e saldırmış, programdan ayrılmıştı.

ZAFER ŞAHİN'İN KONUŞMALARINDAN BİRİ

Katıldığı televizyon programlarında yaptığı isabetli tespitleri bazen rakiplerini zor bırakan Zafer Şahin'in en çok konuşulan konuşmalarından birisi Libya konusundaki yorumlarıydı. Özellikle de İsmail Saymaz ile girdikleri tartışmalarda, önemli tespitlerde bulunarak kendinden söz ettirmişti. İşte Zafer Şahin'in o konuşmalarından birisi: 

Yorumlar

Aydemir yılmaz Sayın zafer şahin bey 5yaşında torunum hidrosefali hastası gözlerde kayma oldu gözlerini kaybedebilir deniliyor acil yardımınıza ihtiyacımız var cumhurbaşkanı mıza veya saglık bakanımıza ulaşmasını sağlayabilirmisinizdurum ALLAH rızası için YARDIMCI OLUN çocuk kötüye gidiyor
[email protected] Selam zafer bey isviçrede yapiyorum 3600 frank aliyorum 2000frank ev kirasi veriyorum Benzine her gün zam migrosa gidiyoruz her şeye zam avrupada yaşam daha zur zor sagilar
Cemalettin çelik Başka ülkelerden aldığın kendininyapamadığınsilahlarımı cumhuriyet bayramında yoldan geçirmek bumudur coşkulu cumhuriyet bayramı
Ramazan BERBER Menfaat yalakası zavallı. Sen ve senin gibiler ömür boyu kıç yalamaya mahkümsunuz. Başka türlü yaşamayı zaten beceremezsin.
Güven Doğan " Güzel İnsan " seni; Allah c.c. rızası için seviyorum ve proğramlarda duada bulunuyorum inşallah. Selam ve dualarımla !!!