Zafer Aktaş nerelidir, memleketi neresi?

Zafer Aktaş nerelidir sorusu İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Emniyet Müdürleri atamasından sonra sıkça sorulmaya başlandı. Çünkü Aktaş İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Aktaş'ın FETÖ hakkında rapor hazırlayan ilk ekibin içinde olduğu öğrenildi. İşte Zafer Aktaş'ın memleketi:

Google Haberlere Abone ol
Zafer Aktaş nerelidir, memleketi neresi?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Zafer Aktaş nerelidir, memleketi neresi, kimdir, kaç yaşındadır gibi sorular yapılan son atamalarla birlikte sıkça sorulmaya başlandı. Aktaş'ın en önemli özelliği FETÖ'ye ilk "terör örgütü" diyen raporda imzası bulunmasıdır. Peki, Zafer Aktaş kimdir, nerelidir? İşte detaylar:

Resmi Gazete'nin son sayısında yayınlanan kararnamelere göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Zafer Aktaş getirildi. Bu nedenle Aktaş'ın biyografisi de merak konusu oldu.

İşte Zafer Aktaş biyografisi: 

ZAFER AKTAŞ NERELİDİR?

Zafer Aktaş Balıkesirli olmasına karşın Çanakkale'de dünyaya geldi. 

Aktaş 1964 yılında Çanakkale ilimizde dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini burada tamamladı. Liseyi ise polis kolejinde bitirdi. 1983 yılında Polis Kolejinden, 1987 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. 

Mezun olduktan sonra sırasıyla Gaziantep, Diyarbakır, İstihbarat Daire Başkanlığı, Ankara, Ordu, Mardin ve Bolu Emniyet Müdürlüklerinde çeşitli birim ve rütbelerde görev yaptı.

2011 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi etti. 

Teftiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi, İçişleri Bakanlığının 26 Kasım 2016 tarihli kararnamesi ile Muş İl Emniyet Müdürü olarak olarak görev yaptı.

İçişleri Bakanlığının 27 Aralık 2018 tarihli kararnamesi ile Adana İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

Zafer Aktaş evli ve iki çocuk babasıdır.

Zafer Aktaş Adana Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yerine getirildi.

FETÖ HAKKINDA İLK RESMİ RAPORU HAZIRLAYAN EKİPTEYDİ

Zafer Aktaş'ın 1999 yılında Fetullah Gülen yapılanması hakkında araştırma yapan ilk ekibin içinde yer aldığı, örgüt hakkında ilk "terör örgütü" ifadesinin kullanıldığı raporu hazırlayan ekibin içinde yer aldığı, hazırlanan raporda imzası olduğu için de sık sık örgütün hedefi haline gelerek birçok yere sürgün edildiği belirtiliyor. 

İddiaya göre Zafer Aktaş ve içinde bulunduu 21 kişilik ekip tarafından hazırlanan rapordan birkaç gün sonra Fetullah Gülen Türkiye'yi terk ederek ABD'ye kaçtı. Ancak sonrasında Emniyet içinde güçlenmeye başlayan örgüt, Zafer Aktaş dahil birçok ismi ya görevden aldı ya da farklı yerlere sürdü.

Yorumlar

Abdullah DÜNDAR ULUĞKAY İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ATANAN ZAFER AKTAŞ MÜDÜRÜMÜZÜ KUTLUYORUM,BAŞARILAR DİLİYORUM.