Yüzyılın sporcusu Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

- Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar: "Naim Süleymanoğlu'na 'Cep Herkülü' denirdi. Bu gerçekten ona çok yakışıyordu. Tam Naim'i ifade ediyordu" - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: "Hepimizin başı sağ olsun. Efsane bir şampiyonu kaybettik. Herkese rol model olmuştu. Çok üzgünüz"

Google Haberlere Abone ol
Yüzyılın sporcusu Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor


İSTANBUL (AA) - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, hayatını kaybeden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu, "Yüzyılın sporcusu" olarak nitelendirilen, "Cep Herkülü" lakaplı eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun yaşadığı 50 yıla birçok başarı sığdırdığını söyledi.

Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Taşpınar, "Naim, 23 Ocak 1967 doğumluydu. 50 yıla çok şey sığdırdı. Üç olimpiyat, 7 dünya ve 6 Avrupa şampiyonluğu elde etti. 46 rekor kırdı. Bundan sonra bu kadar rekor kırılacağını zannetmiyorum. Kilosunun 3 katından fazlasını kaldırdı, Time dergisine kapak oldu." diye konuştu.

Naim Süleymanoğlu'na verilen unvanlara değinen Taşpınar, "Naim Süleymanoğlu'na 'Cep Herkülü' denirdi. Bu gerçekten ona çok yakışıyordu. Tam Naim'i ifade ediyordu. Tüm zamanların en iyi sporcusu seçildi. 1984, 1985 ve 1986 senelerinde de dünyanın en iyi sporcusu seçildi. Çok büyük gurur duyduğumuz bir sporcuydu. Türk milletinin, halter camiasının ve spor camiasının başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.


- Çelen: "Büyük bir şampiyondu"


Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen de Naim Süleymanoğlu'nun çok büyük bir şampiyon olduğunu dile getirdi.

Naim Süleymanoğlu ile aynı dönemde spor yaptığını kaydeden Çelen, "16 yaşında dünya şampiyonu olmak kolay kolay kimseye nasip olmaz. Sporcu kariyerinde aldığı dereceler, dünya sporcusu olduğunu ortaya koydu. Bugün sadece halter camiasına değil, milletimize hatta dünya spor camiasına başsağlığı dilemek lazım. Büyük bir şampiyondu. Ben de eski bir sporcuyum. Sporculuk dönemlerim onun zamanlarına denk geldi. Çok uzun mesailer geçirdik. Arkadaşlıklarımız oldu. Hepimizin başı sağ olsun. Efsane bir şampiyonu kaybettik. Herkese rol model olmuştu. Çok üzgünüz." şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar