Yüzyılın sporcusu Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

- Spor Genel Müdürü Baykan: "Türk ve dünya sporu için büyük bir kayıp yaşıyoruz. Üzgünüz. Devlet ve millet sporcumuzu kaybettik" - TMOK Başkanı Erdener: "Ülkemiz açısından tarifi imkansız bir kayıp. Allah rahmet eylesin. Onun hatırası, Türk sporunda hep yaşayacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Yüzyılın sporcusu Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor


İSTANBUL (AA) - Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, vefat eden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu, "Yüzyılın sporcusu" olarak nitelendirilen, "Cep Herkülü" lakaplı eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun Türk ve dünya sporu için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baykan, Süleymanoğlu'nun elde ettiği başarılara değinerek, şunları kaydetti:

"Sadece Türk sporu değil dünya sporunun bir efsanesiydi. Rekorları henüz kırılamayan ve muhtemelen de kırılamayacak olan bir şampiyonu uğurluyoruz. Her ölüm erkendir ama Naim'in ölümü daha da erken oldu. Çünkü Naim Süleymanoğlu, sadece branşı olan halterde değil sporun tüm alanlarında başarı kazanılabileceğini Türk sporcusuna ve milletine anlatan, ispatlayan bir sporcu oldu. Olimpiyatlarda güreş dışında ilk madalya halterde Naim Süleymanoğlu'ndan gelmişti. Üç olimpiyat şampiyonluğu her sporcuya nasip olmayacak bir başarı. Dünya ve Avrupa şampiyonlukları var. Türk ve dünya sporu için büyük bir kayıp yaşıyoruz. Üzgünüz. Devlet ve millet sporcumuzu kaybettik."

Naim Süleymanoğlu'nun devlet sporcusu olduğunu aktaran Baykan, "Devletimiz de sporcusunu uğurluyor. Tedavi sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sporcumuzun sahiplenilmesi, vefatından sonra devlet töreni uygulaması başlatıldı. Şampiyonumuzun cenazesi, kortejler eşliğinde Fatih Camisi'ne intikal ettirildi. Önümüzdeki nesiller, Naim Süleymanoğlu'nun şampiyonluk ve başarı hikayeleriyle büyüyecek. Çok daha farklı başarılar ve neticeler Türk sporu adına elde edilecek. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.


- Erdener: "Çok üzgünüm"


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener ise Türkiye açısından tarifi imkansız bir kayıp yaşadıklarını söyledi.

Naim Süleymanoğlu'nun vefatı nedeniyle çok üzgün olduklarını aktaran Erdener, "Kendi küçük ama en büyük sporcumuzu kaybettik. Gerçekten çok üzgünüm. Naim ile çok güzel anılarımız var. Onun çok büyük şampiyonluklarını ve rekorlarını birlikte yaşadık. Ülkemiz açısından tarifi imkansız bir kayıp. 'Küçük dev adam' ve 'Cep Herkülü' gibi birçok unvanı var. Time gibi bir dergiye kapak olmuş bir insan. Allah rahmet eylesin. Onun hatırası, Türk sporunda hep yaşayacaktır. Milletimizin başı sağ olsun." şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar