Yüz yüze eğitim tehlikeye mi girdi?

Vaka sayılarının hızla artmasından sonra yüz yüze eğitimin de tehlikeye girdiği yorumları geldi. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yüz yüze eğitim tehlikeye mi girdi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, artan koronavirüs vakaları sonrası yüz yüze eğitimin başlama tarihinin erteleneceği iddialarına yanıt verdi. Bakan Selçuk, "Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme Eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de atılan normalleşme adımlarının ardından yaz dönemiyle birlikte vaka sayılarında gözler görülür bir artış yaşanırken, daha önce Eylül itibarıyla başlayacağı açıklanan yüz yüze eğitimin de ertelenebileceği iddiaları gündeme gelmişti.

Yüz yüze eğitimle ilgili erteleme tartışmalarına son noktayı ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koydu. Bakan Selçuk yaptığı paylaşımda, "Etkinliklerimiz yaz boyu telafi kapsamında devam ediyor. Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme Eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir" ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI 11 BİNİ AŞTI

Sağlık Bakanlığı'nın dün açıkladığı koronavirüs tablosuna göre son 24 saatte 60 kişi hayatını kaybederken, günlük vaka sayısı ise 11 bini geçti. Vaka sayılarındaki son iki haftada yaşanan 2 katlık artış dikkatlerden kaçmazken, güncel korona tablosunu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yarın bugünden daha iyi olsun istiyorsanız tedbirlere uyun. Aşınızı olun. Verilen emekler milletçe hepimizin emeğidir" ifadelerini kullandı.

Sıkı tedbir çağrısında da bulunan Bakan Koca, "Bugünkü vaka sayısı: 11.094. Esneklikten sıkı tedbire dönmeli ve ilk doz aşımızı hemen yaptırmalıyız" ifadelerini kullandı. Güncel tablo verilerinde, salgına karşı devam eden aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgiler de yer alıyordu. Buna göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 63.26, ikinci doz ortalaması yüzde 35.54, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 65 milyon 50 bin 204 oldu.


 

Yorumlar