Yurt dışından araba getiren emeklilere müjde

Yurt dışından emekli olan vatandaşların Türkiye'ye getirdikleri araçları burada kullanma sürelerine ilişkin yeni düzenleme yapıldı. Yeni düzenlemeyle süre iki katına çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yurt dışından araba getiren emeklilere müjde

Yurt dışından emekli Türk vatandaşlarının, Türkiye'ye geçici olarak getirdikleri yabancı plakalı taşıtlar artık aralıksız 4 yıl boyunca ülkede kalabilecek. Bu yeni düzenleme, Cumhurbaşkanı Kararı ile resmileşti.

MEVCUT DURUM VE YENİ DÜZENLEMENİN DETAYLARI

Şu anda, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, çifte vatandaşlar veya mavi kart sahipleri (emekliler dahil), taşıtlarını Türkiye'de 730 gün (yaklaşık 2 yıl) süresince bulundurabiliyorlar. Bu sürenin tamamlanmasının ardından, taşıtı tekrar Türkiye'ye getirebilmek için kişi ve taşıtın 185 gün yurt dışında bulunması gerekiyor. Yeni düzenleme ile bu süre artık 4 yıla çıkarıldı.

DÜZENLEMENİN AMAÇLARI

Bu değişiklik, özellikle Türkiye'de uzun süre kalan yurt dışından emekli vatandaşların karşılaştığı mağduriyetleri gidermeyi amaçlıyor. Yeni düzenleme, taşıt sahiplerinin sürelerin tamamlanmasından önce başvuruda bulunmaları durumunda, taşıtın ve kişinin yurt dışına çıkış yapmasına gerek kalmadan, bu sürelerin yeniden verilmesini sağlayacak.

4 YILLIK SÜRENİN KULLANIMI VE ŞARTLARI

Bu yeni düzenleme sayesinde, emekli vatandaşlar yabancı plakalı taşıtlarını 4 yıl boyunca Türkiye'de tutabilecekler. Bu süreyi kullanan vatandaşlar, taşıtlarıyla en az 185 gün yurt dışında kaldıktan sonra, yeniden 4 yıllık süre için taşıt getirebilecekler.

Yorumlar