Yurt dışında Kurban Bayramı

- TDV, Kosova İslam Birliği iş birliğiyle Kosova'da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı - İHH, Macaristan'da 70 hisse kurban kesti

Google Haberlere Abone ol
Yurt dışında Kurban Bayramı

PRIZREN/ BUDAPEŞTE (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kosova’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttı.

TDV ve Kosova İslam Birliği işbirliğiyle Prizren Bayraklı Camisi olarak bilinen Gazi Mehmet Paşa Camisi'nde bayramın ilk günü dolayısıyla kurban eti dağıtıldı.

Programda konuşan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, vakfın, ülkede 100 büyükbaş hayvanın kesimini yaparak etini 8 bin aileye dağıtacağını belirtti.

Kılıç, "Biz bu tür etkinliklere çok büyük önem veriyoruz. Çünkü Kurban Bayramı'nın dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve yardımlaşma duygularını bu tür sosyal paylaşımların yanı sıra Türkiye'den gelen vakıf ile derneklerimizin faaliyetleriyle daha da güzel ve görünür hale getiriyoruz." dedi.

Prizren Müftüsü Besim Berisha ise bugün 50 Prizrenli aileye kurban eti dağıtıldığını belirtti. Berisha, TDV'nin kestiği kurbanların Prizren’de sosyal yardım alan yaklaşık 150 ailenin daha evine ulaştırılacağını ifade eti.

- Macaristan'da 70 hisse kurban

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı da Macaristan'da 70 hisse kurban kesti.

İHH Acil Yardım ve Arama Kurtarma Birimi Görevlisi Muhammet Cihan Satıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH'nın 25 yıldır ihtiyaç sahipleri ve mağdurların yardımına koştuğunu söyledi.

İHH'nın Kurban Bayramı dolayısıyla bu yıl 106 bölge ve ülkede proje gerçekleştirdiğini kaydeden Satıcı, ''Bu yıl Macaristan'da da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere toplamda 10 büyükbaş yani 70 hisselik kesimimiz var.'' diye konuştu.
Programı İHH ile ortaklaşa organize eden Türk-Macar Kültür Merkezi Başkanı Ahmet Barışçı ise kurban etinin ülkedeki mültecilerin yanı sıra diğer ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirtti.






Yorumlar