Yunus Emre Yuntağı Güreşleri kim kazandı?

Yunus Emre Yuntağı Güreşleri final günüyle ekrana geldi. Güreşlerin finalinde Ali Gürbüz ile Hüseyin Gümüşalan kapıştı.

Google Haberlere Abone ol
Yunus Emre Yuntağı Güreşleri kim kazandı?

Yunus Emre Yuntağı Güreşleri sonuçları belli oldu. Haftanın son gününde pazar günü Hüseyin Gümüşalan ile bu yılın en çok başpehlivanlık uvnanını alan ismi Ali Gürbüz er meydanında kıyasıya bir mücadele ortaya koydu. Mücadelenin sonunda Yunus Emre Yuntağı Güreşleri'nin başpehlivanı belli oldu.

Manisa'da Yunusemre Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Yuntdağı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 63'ü baş boyunda olmak üzere 500 pehlivan er meydanında ter döktü.

Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisalıları, pazar günü Ortaköy Er Meydanı'na davet ettiklerini belirterek, ata sporu güreşi gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini ifade etti.

Organizasyonda son Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek başta olmak üzere Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu, İsmail Koç, Recep Kara, Mustafa Taş gibi isimlerin güreşeceğini dile getiren Çerçi, "Namlı başpehlivan ve pehlivanlar bu yıl da Ortaköy Er Meydanımızda güçlerini cihana göstermek için mücadele edecek. Girişlerin ve otoparkın ücretsiz olduğu, sabah 09.00’dan itibaren şehrin çeşitli yerlerinden ücretsiz otobüsler kaldıracağımız organizasyonumuza tüm güreşseverlerimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Final gününde yapılan güreşlerde Ali Gürbüz ve Hüseyin Gümüşalan er meydanına çıktı. 

Müsabakanın sonunda beli yere gelen pehlivan Ali Gürbüz oldu.

Ali Gürbüz bu yıl en az 7 kez başpehlivanlık kemerini havaya kaldırmıştı. 

İşte bugünkü güreşlerde sıralama:

1- Hüseyin Gümüşalan

2- Ali Gürbüz

3- Menderes Saltık

3- Süleyman Başar

Müsabakalara son Kırkpınar şampiyonu Cengizhan Şimşek de katıldı.

Organizasyonu çok sayıda güreşseverin yanı sıra Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen, Tamer Akkal, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, MHP İl Başkanı Murat Öner, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de takip etti.

 

Yorumlar