Yunus Emre Bacım Sultan kimdir?

Yunus Emre Bacım Sultan kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynamıştı? Bacım Sultan karakterini canlandıran oyuncunun gerçekte adı nedir? İşte detaylı bilgiler:

Google Haberlere Abone ol
Yunus Emre Bacım Sultan kimdir?

TRT 1 ekranlarında Ramazan ayı boyunca  yayınlanan Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinin dikkat çeken karakterlerinden birisi de Bacım Sultan oluyor. Peki, Yunus Emre Bacım Sultan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Bacım Sultan dizide Yunus Emre'nin Hocası Tapduk Emre'nin dünyalar güzeli kızıdır. Güzel olduğu için de devrin önde gelenleri onu gelin olarak almak isterler. Ancak, Bacım Sultan'ın gönlü ise Yunus Emre'den yanadır. İkilinin kavuşması ise bazı çevreler tarafından istenmemektedir. Kavuşmamaları için türlü hileler düzenlenir. Özellikle dizinin 30'lu bölümlerinde devrin kudretli isimlerinden Candaroğlu Argun Bey, Bacım Sultan'ı oğluna almak istemektedir. Bu durum karşısında Yunus Emre, hayli üzülecektir. Ancak Tapduk Emre kızını Candaaroğlu Beyi'ne vermeyecektir. İşte Yunus Emre Bacım Sultan hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Yunus Emre dizisinde Bacım Sultan karakterini canlandıran oyuncu Pelin Orhuner'dir. 

PELİN ORHUNER KİMDİR?

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinde Bacım Sultan karakterini canlandıran Pelin Orhuner kimdir? 

Peyin Orhuner 32 yaşındadır. Aslen Manisalı'dır. İletişim Fakültesi mezunudur. 

İşte Pelin Orhuner biyografisi: 

Pelin Orhuner, 1988 yılında Manisa ilinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamlayan Pelin Orhuner üniversite eğitimini ise İstatnbulda Doğuş Üniversitesi İletişim Bilimleri Bölümü'nde tamamladı.

Mezuniyetinden sonra ilk başlarda Dream TV'de sunuculuk yaptı. 

Oyunculuk dünyasına ise ilk adımı 2009 yılında dönemin meşhur dizilerinden "Kavak Yelleri"nde başladı. 

Daha sonra ise Aile Saadeti, Bir Hikayem Var ve Alın Yazım gibi dizilerde rol alarak daha çok tanınmaya başladı.

Fox Tv'de yayınlanan; başrolü Özgürcan Çevik ve Başak Parlak'ın paylaştığı Şevkat Yerimdar dizisinin kadrosunda yer almakta ve Tezenhe karakterini canlandırmaktadır.

Yorumlar