Yunanistan'da sığınmacı kampında kalan bebeğin ölümü

- Ritsona sığınmacı kampında rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Suriyeli iki aylık bebek, Halkida Mezarlığında toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da sığınmacı kampında kalan bebeğin ölümü

HALKİDA (AA) - Yunanistan'da Ritsona sığınmacı kampında rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Suriyeli iki aylık bebek, Halkida Mezarlığında defnedildi.

Avrupa'ya yolculuklarında sınırların kapatılmasının ardından Yunanistan'da mahsur kalan Suriyeli sığınmacı Temmo ailesinin 2 aylık bebeği Nurşan için cenaze töreni düzenlendi.

Törene, bebeğin babasının yanı sıra kamp çalışanları ve ailenin yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından, Nurşan bebeğin minik bedeni dualar eşliğinde Halkida mezarlığında toprağa verildi.

Bebeğin mezarının yanı başına bir demet çiçeğin yanı sıra ölmeden önce sarılı olduğu gri renkli battaniyenin de bırakılması duygusal anlara neden oldu.

Gözü yaşlı baba İbrahim Temmo, AA muhabirine, Nurşan bebeğin cumartesi gece geç saatlerde rahatsızlandığını, ancak hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Yaklaşık 10 ay önce eşi, 4 yaşındaki oğlu ve 2 yaşındaki kızıyla kaçak yollarla Yunanistan'a geldiklerini anlatan Temmo, bir an önce kamptan ayrılarak, Avrupa'da yeni hayatlarına başlamak istediklerini ifade etti.

Resmi verilere göre, Yunanistan'da toplam 60 bin civarında sığınmacı bulunuyor.

Avrupa ülkelerinin sınırları kapatmasının ardından Yunanistan'da mahsur kalan sığınmacılar, bulundukları kamplarda zorlu kış koşullarıyla mücadele ediyor.

Geçen haftalarda ülkeyi etkisine alan dondurucu soğuklar ve yoğun kar yağışı sebebiyle Moria kampında halen yazlık çadırlarda kalan yüzlerce sığınmacının durumları gündeme gelmişti.

Yunanistan'ın kış şartlarına hazırlıksız yakalanması ve sığınmacılara yeterli imkanlar sağlayamaması birçok sivil toplum kuruluşunun eleştirisine yol açıyor.

Midilli Adası'ndaki Moria sığınmacı kampında da son bir haftada 3 kişi yaşamını kaybetmişti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği başta olmak üzere birçok uluslararası sivil toplum kuruluşu, kamp koşullarını "acınası" ve "dehşet verici" olarak nitelendirmiş, Yunan hükümetinin acilen harekete geçmesi için çağrıda bulunmuştu.

Yorumlar