Yunanistan'da Güvenlik ve İstikrar Konferansı

- Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias: - "Terör faaliyetlerini durdurmak için gelir kaynaklarının hedef alınması gerekli. Bu sebeple, terör gruplarının kaynak sağladığı insan kaçakçılığı, silah, uyuşturucu ticareti ve diğer organize suçları nasıl durdurabileceğimize odaklandık" - "(Manchester'daki saldırı) İnsanın çocuğunu kaybetmesinden daha acı bir şey olamaz. Genç insanları kaybediyoruz. Bu doğal değil. Bu saldırı bir baba olarak beni derinden etkiledi"

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da Güvenlik ve İstikrar Konferansı

RODOS (AA) - Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, terörizmle mücadele için terör örgütlerinin gelir kaynağı olan insan kaçakçılığının hedef alınması gerektiğini söyledi.

Kotzias, Yunanistan'ın ev sahipliğinde 2'ncisi düzenlenen, Balkan ve Arap ülkelerinden üst düzey yetkililerin katıldığı Güvenlik ve İstikrar Konferansı sırasında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen, 22 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin taziyelerini ileten Kotzias, "İnsanın çocuğunu kaybetmesinden daha acı bir şey olamaz. Genç insanları kaybediyoruz. Bu doğal değil. Bu saldırı bir baba olarak beni derinden etkiledi." diye konuştu.

Kotzias, konferansa katılan ülkelerle terörizmle mücadele ve güvenlik konularını ele aldıklarına dikkati çekerek, özellikle Arap ve Avrupa ülkeleri arasında güvenlik ağının oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Ülkeler arasında geçmişe oranla çok daha fazla istihbarat paylaşımı olması gerektiğini vurgulayan Kotzias, bu faaliyetleri geliştirmek için terörizmle mücadele konulu bir toplantı düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Kotzias, "Terör faaliyetlerini durdurmak için gelir kaynaklarının hedef alınması gerekli. Bu sebeple, terör gruplarının kaynak sağladığı insan kaçakçılığı, silah, uyuşturucu ticareti ve diğer organize suçları nasıl durdurabileceğimize odaklandık." ifadesini kullandı.

Yunanistan'ın ekonomik bir çalkantıdan geçtiğini, aynı zamanda bölge ülkelerinin farklı zorluklarla karşılaştığına işaret eden Kotzias, "Böyle bir ortam, Yunanistan'ın ekonomisine yardımcı olmuyor. Bu yüzden ekonomik olarak daha verimli bir ortam yaratmak için bir araya geldik." şeklinde konuştu.

Kotzias ayrıca AB üyesi Balkan ülkeleri arasında Vişegrad Grubu (Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya) benzeri bir birlik oluşturulmasının planlandığını, Bulgar meslektaşı ile bu konuyu görüştüklerini bildirdi.

Rodos Adası'nda düzenlenen konferansa 10 Arap ülkesinin yanı sıra sekiz Avrupa ülkesinden üst düzey yetkililer katıldı. Konferansta, terörizmle mücadelenin yanı sıra göç krizi, Doğu Akdeniz enerji kaynakları, kültür, eğitim, çevre ve ticaret alanlarında iş birlikleri ele alındı.












Yorumlar