Yunanistan'da 17 Kasım terör örgütü üyesine cezaevinden çıkma izni

- Terör suçlarından 16 kez müebbet hapis cezasına mahkum edilen Kufodinas, yarın 48 saatlik izin için cezaevinden çıkacak

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da 17 Kasım terör örgütü üyesine cezaevinden çıkma izni

ATİNA (AA) - Yunanistan'da, aralarında Türk diplomatların da bulunduğu çok sayıda kişiyi katleden 17 Kasım terör örgütü üyesi Dimitris Kufodinas’a tutuklu bulunduğu cezaevinden çıkması için yeniden 48 saatlik izin verildi.

Edinilen bilgiye göre, Koridallos Cezaevi Kurulunca günde iki kez adli kontrol şartıyla 48 saat cezaevinden çıkmasına izin verilen Kufodinas, yarın saat 09.00’da Atina yakınlarındaki Varnavas bölgesindeki evine gidecek.

Terör suçlarından 16 kez müebbet hapis cezasına mahkum edilen ve 2002 yılından bu yana Koridallos Cezaevinde tutulan “Lukas” kod adlı Kufodinas’a, yaklaşık 2 ay önce de cezaevi kurulunca 48 saatlik izin verilmişti.

Daha önceki izin talebinde, ailesiyle bir araya gelmeyi ve çiftliğindeki arılarına bakım yapmayı gerekçe gösteren Kufodinas, iki günlük iznini Varnavas’taki evinde geçirmişti.

Kufodinas’ın cezaevinden çıkmasına izin verilmesi başta Türkiye olmak üzere ABD ve İngiltere’nin tepkilerine neden olmuştu.

Yunanistan’daki yasal düzene göre, cezaevinde 8 yıl kalan mahkumların izin hakkı bulunuyor. Cezaevi kurulunca onaylanan izinlerde, mahkumun işlediği suçlar değil, cezaevindeki tutumu göz önüne alınıyor.

17 Kasım terör örgütü, 1991-1994 yılları arasında Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğinde görevli diplomatlar Çetin Görgü ve Ömer Sipahioğlu'nu öldürmüş, Büyükelçilik Müsteşarı Deniz Bölükbaşı, İdari Ataşe Nilgün Keçeci ve şoför Adil Yıldırım'ı yaralamıştı.

Yorumlar