Yunanistan'ın helikopter yalanı kısa sürdü

Yunanistan, Akdeniz’de görevli Türk ordusuna ait bir helikopter olmamasına rağmen, Yunan hava sahasını ihlal ettiği için uyarı ateşi açıldığını öne sürdü. İçişleri ve askeri kaynaklar bunu net dille yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'ın helikopter yalanı kısa sürdü

Yunan basını, Doğu Akdeniz’deki Ro Adası (Kara Ada) üzerinde alçaktan uçan bir helikoptere önceki akşam saat 23.30’da uyarı ateşi açıldığını iddia etti. Bazı medya kuruluşları helikopterin Türk ordusuna ait olduğunu öne sürerken, bazıları da bunun tespit edilemediği bilgisi verdi. Olay tartışıldığı sırada Yunan yetkililerden “ihlal” olmadığı açıklaması geldi.

TÜRKİYE NET DİLLE YALANLADI

Yunan makamların ihlal olmadığı yönünde yaptığı açıklamada bir Türk helikopter varmış algısı da oluşturuldu. Başbakanlık, Yunanistan’ın bu yöndeki iddialarını net şekilde yalanlarken, bu ülkenin Ege’de suyu bulandırma hevesi de bir kez daha gözler önüne serildi. Yeni Şafak’ın ulaştığı hem İçişleri, hem de askeri kaynaklar, Yunanistan’ın bu iddialarını kesin dille yalanladı.

HELİKOPTER YOK Kİ ATEŞ AÇILSIN

Yunanistan’ın “ortamı germeye çalıştığı” belirtilirken, “Yunan tarafı olmayan bir şeyi olmuş gibi gösteriyor” denildi. Yunan basınının iddia ettiği zaman diliminde bölgede seyir halinde bir Türk helikopteri bulunmadığı belirtilerek, “Bu iddialar Yunanistan’ın somut gerilim yaratma çabasından başka bir şey değil” değerlendirmesi yapıldı.

Ege’de oldubittiye izin vermeyiz

Gölcük ve Gelibolu’da Deniz Kuvvetleri’ne ait birliklerde denetlemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ege ve Doğu Akdeniz’de hiçbir oldubittiye izin vermeyeceklerini söyledi. Orgeneral Akar’a incelemeleri sırasında kuvvet komutanları da eşlik etti. Bölgedeki birlik komutanları ile bir araya gelerek, devam eden faaliyetler hakkında bilgi alan ve direktiflerini veren Akar, burada yaptığı konuşmada, Ege ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere de değindi. Orgeneral Akar, şu ifadeleri kullandı: "Ege ve Doğu Akdeniz'de bir oldubittiye de asla izin verilmeyecek. Bunun için gerekli her türlü tedbir kararlılıkla alınmaktadır. Bundan sonra da aynı kararlılıkla alınmaya devam edilecektir."

Yorumlar

hasan yunan gavuru çıldırdı tokast istiyor vururuz memnuniyetle