Yunanistan göçmenlere gaz bombasıyla saldırdı

Yunan güvenlik güçleri umut yolcuları olarak bilinen göçmenlere gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırdı. Saldırıda çok sayıda mülteci yaralandı. Yaralı mülteciler 112 Sağlık Ekipleri tarafından tedavi altına alındı

Ülkelerindeki savaşlardan ve yoksulluktan kaçarak Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan göçmenlere karşı Yunanistan'ın takındığı tavır insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmeye aday gibi görünüyor. Savunmasız ve masum göçmenlere karşı gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırıya geçen Yunan güvenlik güçleri hiç acımadan müdahalede bulunuyor. Son müdahalede bazı göçmenler baygınlık geçirirken, bazıları da yaralandı. Yaralanan ve baygınlık geçiren mültecileri Türk sağlık ekipleri anında müdahale etti.

Yunanistan güvenlik güçleri, tampon bölgede bekleyen sığınmacılara yoğun şekilde gaz bombası attı ve tazyikli suyla müdahale etti. Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki tampon bölgede bekleyişlerini sürdüren yüzlerce sığınmacı, aniden gelen gaz bombalarının etkisiyle panik halde dağıldı. 

Yunanistan tarafından sığınmacılara tazyikli suyla da müdahale edildi. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sığınmacı, gazdan etkilendi. Gazdan etkilenenlere bölgedeki ambulanslarda müdahale edildi. 

ŞU ANA KADAR 3 KİŞİ ÖLDÜ

Yunanistan güvenlik güçlerinin saldırılarında şu ana kadar 3 göçmen hayatını kaybetti. 

Öte yandan İçişleri Bakanlığı verilerine göre şu ana kadar 142 binden fazla göçmen Yunan sınırlarına dayandı.