Yunan muhalefetinden hükümete "Hafter" eleştirisi

Yunanistan muhalefet partilerinden 25. Gün Partisi Genel Başkanı ve Eski Yunanistan Ekonomi Bakanı Varufakis, Yunan hükümetini Hafter'e destek vermesi nedeniyle eleştirdi. Varufakis, Hafter'i Bosna Kasabı'na benzetti, Türkiye'nin bu konuda haklı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yunan muhalefetinden hükümete "Hafter" eleştirisi

Türkiye'nin Libya konusundaki politikasına eleştiren Türk muhalefetinin aksine Yunan muhalefeti, Türkiye'nin doğru yolda olduğunu savundu. Yunan muhalefeti, Hafter'in tarafını tutan kendi hükümetine "Bosna Kasabı"nı hatırlatarak uyarılarda bulundu.

Yunanistan Meclisinde temsil edilen 25. Gün adlı partinin lideri ve eski Ekonomi Bakanı Yanis Varoufakis, ülkesinin Libya sorununa karışmakla ve yanlış tarafı (Hafter) tutmakla, son yılların en büyük diplomatik fiyaskosuna imza attığını belirtti.

Darbeci Hafter’i, “Savaş Ağası” olarak nitelendiren Varoufakis, “Hafter’i kucaklarken, 1990’larda (Bosna Savaşı sırasında) Karaciç’e (savaş suçlusu ve “Sırp Kasabı” lakaplı) sarılıp hem ülkenin imajına hem de coğrafi stratejik konumumuza zarar veren aşırı milliyetçileri hatırlayın” dedi. Bu sözlerle açıkça Yunan Başbakan Miçotakis'i hedef alan eski Yunan Bakan Varoufakis, Yunanistan'ın Recep Tayyip Erdoğan'ın elini güçlendirdiğini açıkladı.

Yorumlar