Yunan Liginde neden seyirci yok Yunanistan'da maçlar neden seyircisiz oynanıyor?

Yunanistan'da maçlar neden seyircisiz oynanıyor sorusu bu aralar merakla sorulan sorular arasında yerini korurken, sahaların taraftarsız olması dikkatle araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yunan Liginde neden seyirci yok?

Yunan ligi neden seyircisiz oynanıyor sorusu Aralık ayının başından bu yana merakla soruluyor. 

YUNAN LİGİ NEDEN SEYİRCİSİZ?

Yunanistan'da bu aralar 1. Futbol Lig maçları taraftar olmadan oynanıyor. Yeşil sahaların zemini hareketli ancak stadyumların tribünleri boş duruyor. Hal böyle olunca da merakla soruluyor. 

Yunanistan hükümeti, spor müsabakalarında yaşanan şiddet olaylarına karşı yeni tedbirler alacağını duyurdu. Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, geçtiğimiz hafta Olympiakos ile Panathinaikos voleybol takımları arasında gerçekleşen ve bir polisin ağır yaralanmasıyla sonuçlanan olayın ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Marinakis, sporda şiddetin yeni bir olay olmadığını ve hükümetin bu sorunu çözmek için daha önce de bir dizi yasal tedbir aldığını hatırlattı.

Adalet Bakanlığı'nın cezaların ertelenmesi şartlarını ağırlaştıracak yeni bir çalışma yapacağını belirten Marinakis, Süper Lig maçlarının 12 Şubat 2024'e kadar seyircisiz oynanacağını duyurdu. Ayrıca, Yunan takımlarının Yunanistan'da oynayacağı Avrupa maçlarının da kamu düzeni ve güvenlik gerekçeleri göz önünde bulundurularak seyircisiz oynanabileceği ifade edildi.

YÜKSEK MAHKEMEYE BAŞVURU VE ALTYAPI HAZIRLIKLARI

Vatandaşı Koruma Bakbanı Yannis Ikonomu ve Spor Bakan Yardımcısı Yannis Vruçis'in, Yunanistan Yüksek Mahkemesi Savcısı Yeorgia Adilini'yi ziyaret ederek sporda şiddete verilen cezaların katılaştırılmasını talep edecekleri aktarıldı. Marinakis, müsabakaların seyircisiz yapılacağı süre boyunca, Süper Lig maçlarının oynandığı statlara yüksek çözünürlüklü kamera yerleştirilmesi ve taraftarların kimlik göstererek dijital bir uygulama aracılığıyla içeri alınması için gerekli altyapının oluşturulacağını belirtti. Ayrıca, olay çıkması halinde takımlara otomatik yaptırımlar uygulanmasını sağlayacak yasal düzenlemenin de hayata geçirileceği kaydedildi.

Yunanistan'da geçen perşembe akşamı Olympiakos ile Panathinaikos takımları arasında oynanan voleybol müsabakasında çıkan olaylar sırasında, bir polis işaret fişeği ile ağır yaralanmıştı. Polisi yaralayan 18 yaşındaki Yunan vatandaşı, olayın ardından polis tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Hükümetin aldığı yeni önlemler, bu ve benzeri şiddet olaylarının önüne geçilmesi amacını taşıyor.

Yorumlar