Yunan hükümeti Halife Hafter'i muhatap aldı

Türkiye'nin Libya'daki meşru hükümetle anlaşma imzalamasından sonra Yunan hükümeti gayri meşru oluşum Halife Hafter ile temasa geçti. Yunan Dışişleri Bakanı, Libya'ya giderek Halife Hafter ile bizzat görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Yunan hükümeti Halife Hafter'i muhatap aldı

Türkiye'nin Akdeniz'deki varlığından rahatsız olan ülkelerin başında gelen Yunanistan skandal bir hamlede bulundu. Türkiye'nin Libya'daki meşru hükümet ile yaptığı anlaşmaya tepki gösteren Yunanistan hükümeti, Libya'yı kan gölüne çeviren gayri meşru oluşum Halife Hafter ile resmen irtibata geçti. Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya'ya giderek Halife Hafter ile yüzyüze görüşmelerde bulundu, Türkiye aleyhinde açıklamalarda bulundu.

Libya'nın Bingazi kentini elinde bulunduran Halife Hafter ile görüşen Yunan Bakan Dendias, Türkiye'nin BM tarafından meşru olarak kabule dilen Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile imzaladığı askeri anlaşmaya tepki gösterdi. Yunan Bakan, Türkiye'nin meşru hükümetle anlaşma imzalamaya hakkı olmadığını savundu.

Yunan Bakan Dendias'ın ülkenin doğusundaki darbeci milis lideri Halife Hafter'in yanı sıra sözde yönetim yetkilileri Abdullah es-Sinni ve Abdulhadi el-Havic ile de görüştü. 

Dendias'ın buradaki görüşmesinde, Libya'nın Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru hükümeti UMH'nin Türkiye ile "mutabakat zaptı imzalama hakkı olmadığını" öne sürdüğü bölge basınında yer aldı.

Yorumlar