Yunan çıldırdı: 'Savaş, şimdi değilse ne zaman?'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez Al Sarraj iki ülke arasındaki "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nı imzalamasının ardından ırkçı Yunan siteleri savaş naraları atmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yunan çıldırdı: 'Savaş, şimdi değilse ne zaman?'

Yunanistan'ın yetkisiz şekilde işgal ettiği Akdeniz'de harekete geçen Türkiye ve Libya, bir anlaşma imzaladı.

İki ülke arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" Yunanistan tarafından tepkiyle karşılandı.

IRKÇI YUNAN SİTESİ: SAVAŞALIM

Yunanistan'ın en çok okunan ırkçı haber sitelerinden biri olan 'pronews', Türkiye ile Libya arasında varılan anlaşma ile imzalanan mutabakatı manşete taşıdı. "Türkiye ve Libya'nın resmi anlaşmaları, Yunan kıta sahanlığını yok sayıyor. Eğer savaş şimdi olmayacaksa ne zaman olacak?" başlığı ile çıkılan haberde Türkiye ve Libya arasında varılan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nın Yunanistan açısından bölgedeki gücün felç edilmesi anlamını taşıdığı belirtiliyor.

Öte yandan Türkiye'ye karşı ırkçı yayınlarıyla bilinen haber sitesinin neredeyse tüm manşetlerini Türkiye ile ilgili haberlere ayırdı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez Al Sarraj arasında yürütülen görüşmelerin ardından "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalanmıştı. İki ülke arasında varılan mutabakat Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.

Yunan çıldırdı: 'Savaş, şimdi değilse ne zaman?'

Yorumlar