Yükselen Afrika - “Türk şirketlerini Güney Afrika’ya davet ediyoruz”

- Güney Afrika Ticaret ve Yatırım Ajansı Başkan Vekili Hoosen: - “Türk şirketlerini küresel tedarik zincirine katılmaları için Güney Afrika’ya davet ediyoruz” - “Güney Afrika olarak yatırım ve ticarette her türlü yenilenebilir enerji ile ilgileniyoruz, özellikle de rüzgar, güneş ve hidro elektrik enerjisi” - “Güney Afrika yaklaşık 55 milyonluk büyük bir ülke. Buraya yapacağınız ihracat ile gümrük serbestliği olan çevre Afrika ülkeleriyle de rahatlıkla ticari ilişkiler kurabilirsiniz”

Google Haberlere Abone ol
Yükselen Afrika - “Türk şirketlerini Güney Afrika’ya davet ediyoruz”

JOHANNESBURG (AA) - ÖMER KILIÇ / HÜSEYİN ERDOĞAN - Güney Afrika Ticaret ve Yatırım Ajansı (INVESTSA) Başkan Vekili Yunus Hoosen, Türk şirketlerini küresel tedarik zincirine katılmaları için ülkesine davet etti.

Hoosen, Güney Afrika’da yatırım ve ticaret imkanlarıyla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Tekstil, sanayi, yenilenebilir enerji, inşaat ve özellikle maden sektörlerini Türk şirketleri için büyük fırsatlar olarak niteleyen Hoosen, “Güney Afrika olarak yatırım ve ticarette her türlü yenilenebilir enerji ile ilgileniyoruz, özellikle de rüzgar, güneş ve hidroelektrik enerji. Güney Afrika, endüstriye dayalı çok çeşitli bir ekonomiye sahip. Madencilik sektörü ülkede egemen durumda diyebiliriz. Hükümetin, liman taşımacılığı, demir yolu, su ve kanalizasyon altyapıları alanlarında devam eden ve başlayacak olan bir çok projesi var. Bu projelere Türk şirketleri de girebilir.” dedi.

İlk kez Güney Afrika'ya gelecek Türk şirketlerinin neler yapması gerektiğine değinen Hooseen, “İlk önce bir ofis açın ve hukuki açıdan Güney Afrikalı bir şirket olmak için gerekli prosedürü izleyin. Güney Afrikalı şirketlerle ortaklık kurup devlet ve özel sektördeki kalkınma ihalelerine girin. İNVESTSA olarak her zaman sizin yanınızdayız.” diye konuştu.

- “Çevre ülkelere kolaylıkla ihracat yapabilirsiniz”

Güney Afrika’nın birçok çevre ülke ile gümrük serbestliği anlaşması olduğunu anımsatan Hoosen, “Güney Afrika, yaklaşık 55 milyonluk büyük bir ülke. Buraya yapacağınız ihracat ile gümrük serbestliği olan çevre Afrika ülkeleriyle de rahatlıkla ticari ilişkiler kurabilirsiniz. Bu iki ülke şirketlerinin Afrika ülkelerinde ve birbirleri ile ticaret yapmasının büyüme hızlarını artıracağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Hoosen, Güney Afrika’nın yatırımlar için cazip bir ülke olduğunu belirterek, “Güney Afrika’nın hukuku, finans ve bankacılık altyapısı dünya standartlarında ve bunları denetleyen kurumların uluslararası saygınlığı var. Güney Afrika, Türkiye gibi yatırım ve ticarette güçlü bir altyapıya sahip.” dedi.

Türkiye’yi birkaç defa ziyaret ettiğini dile getiren Hoosen, Türk firmaların metal, seramik, giyim, tekstil, takı alanlarında iyi iş çıkardığına vurgu yaptı.

Hoosen, “Türk şirketlerin Güney Afrika'da iş yapmalarının harika olacağını düşünüyorum. Havacılık ve uzay, savunma, ve denizcilik, otomobil sektörleri alanlarında Türk hükümeti ve Güney Afrika’daki özel sektörün iyi çalışabileceği alanlar. Bizim de bazı imkanlarımız sizin de bazı imkanlarınız var, bu konuda iş birliği yapabiliriz.” diye konuştu.

Yorumlar