Yüksekova'daki okullarda ilk yarım saat kitap okunuyor

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, "Okula Teslim Kitap Okuma Projesi" kapsamında okullarda ilk yarım saat kitap okunmaya başlandı - Kaymakam Kaşıkçı: - "Her sabah yarım saatlik kitap okuma saati var. Şu anda bütün okullarımızda merkez ve köyler dahil olmak üzere bu proje uygulanıyor. Şu anda herkes kitap okuyor"

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'daki okullarda ilk yarım saat kitap okunuyor

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için hazırlanan "Okula Teslim Kitap Okuma Projesi" kapsamında okullarda ilk yarım saat kitap okunuyor.

Sabancı İlk ve Ortaokulu'ndaki kitap okuma etkinliğine katılan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, çocukların ülkenin geleceği olduğunu ve onları en iyi şartlarda yetiştirmek gerektiğini söyledi.

Bu amaçla ilçede proje çalışması başlattıklarını anlatan Kaşıkçı, "22 bin kitap satın aldık. Kitapların tamamı okullarımıza ulaştı. İki aylık periyotlarda bu kitaplar el değiştirecek. Bu süreçte çocuklarımız dönüşümlü olarak kitapları okuyacaklar. Her sabah yarım saatlik kitap okuma saati var. Şu anda bütün okullarımızda merkez ve köyler dahil olmak üzere bu proje uygulanıyor. Şu anda herkes kitap okuyor." dedi.

Birinci sınıf öğrencileri için de 3 bine yakın okuma seti alacaklarını belirten Kaşıkçı, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 25 bin kitabın bulunduğu bir kitap kampanyası olacak. Kütüphanemizde de yaklaşık 10 bin kitap var. Bunlar da öğrencilerimize ulaştırılacak. Yıl sonuna kadar tüm kitapların öğrencilerimiz tarafından okunması sağlanacak. Biz sadece kitapların raflarda süs parçası olarak durmasını istemiyoruz. Proje koordinasyonu Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Bu sabah çocuklarımızla birlikte tüm protokol heyeti olarak kitap okuma kampanyasına dahil olduk."

Kaşıkçı, projeyle ilgili değerlendirme toplantıları yapacaklarını ve en fazla kitap okuyan öğrencilere ödüller verileceğini dile getirdi.

Öğrenciler de etkinlikten dolayı yetkililere teşekkür etti.

Kaşıkçı, beraberinde 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan ile sınıfta öğrencilerle kitap okudu.

Kaşıkçı ve beraberindekiler daha sonra okulda görevli öğretmenlerle bir araya geldi.

Yorumlar