Yüksekova'da şiddetli rüzgar

- Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu, kopan parçaların isabet ettiği 1'i çocuk 2 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da şiddetli rüzgar

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu, kopan parçaların isabet ettiği 1'i çocuk 2 kişi yaralandı.

İlçede hayatı olumsuz etkileyen şiddetli rüzgar, farklı noktalarda ev ve iş yerlerinin çatılarını uçurdu.

Çatılardan kopan parçalar çarşı merkezindeki ara sokaklara ve İpek Yolu Caddesi'ne düştü, elektrik telleri ve direkleri ile park halindeki bazı araçlar zarar gördü.

Parçaların isabet etmesi sonucu yaralanan 1'i çocuk 2 kişi ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Belediye ve karayolları ekipleri kopan parçaların altını kontrol ederek temizlik çalışması yaparken, Van Gölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ) ekipleri de arızaların giderilmesi için çalışma yaptı.

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede sabah saatlerinden itibaren şiddetli rüzgarın etkili olduğunu, bazı ev, iş yeri ve araçların hasar gördüğünü, yaralı 2 kişinin tedavilerinin devam ettiğini belirterek, emniyet, jandarma, belediye ile diğer ilgili kurumların alandaki gerekli çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti.

Vatandaşlardan Ercan Balin de ilçede daha önce böyle bir rüzgarla karşılaşmadıklarını, insanların zor anlar yaşadığını ve birçok yerde hasar oluştuğunu ifade etti.

Bu arada, şiddetli rüzgar nedeniyle Hakkari kent merkezi ile merkeze bağlı Bay köyünde de bazı evlerin çatıları uçtu.

Yorumlar