"Yüksek ses" cinayeti davasında 3 sanığa hapis cezası

- İzmir'de telefonla yüksek sesle konuştuğu gerekçesiyle bir kişinin darbedilerek hayatını kaybetmesine sebep olan tutuklu 3 sanığa, 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
"Yüksek ses" cinayeti davasında 3 sanığa hapis cezası

İZMİR (AA) - İzmir'in Buca ilçesinde telefonla yüksek sesle konuştuğu iddiasıyla bir kişinin darbedilerek ölümüne neden olan tutuklu 3 sanık, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Durukan, Umut Çoğalan ve Adnan Çoğalan ile taraf avukatları katıldı.

İddia makamı, sanıklar hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması ve tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi yönünde esasa ilişkin mütalaa verdi.

Hayatını kaybeden Serken Süzen'in babası Mehmet Süzen, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Savunmasız olan yavruma arkadan 3 kişi değil, 5-6 kişi saldırmıştır. Oğlum, kalleşçe arkadan vurulmuştur." dedi.

Önceki savunmalarını tekrar eden Umut Çoğalan, yaralama ya da öldürme kastıyla hareket etmediğini savunarak, "Serkan Süzen, metrelerce ileride tek başınayken düşüp ölümü gerçekleşmiştir. Ailesine başsağlığı diliyorum." şeklinde ifade verdi.

Umut Çoğalan'ın avukatı Muammer Yurdakul, müvekkilinin bir kastı olmadığını, bir çarpma ve düşme olayının olduğunu, Süzen'in aldığı darbenin şiddetli olmadığını ileri sürerek, tahrik söz konusu olduğundan haksız tahrik indiriminden yararlanması gerektiğini savundu.

Son sözleri sorulan sanıklar, beraatlerini ve tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Durukan, Adnan ve Umut Çoğalan hakkında "kasten öldürme" suçundan kamu davası açılmasına rağmen dosya kapsamında "kasten yaralama sonucunda ölümün meydana geldiği" sonucuna varılarak 14 yıl hapis cezası verdi.

Sanıkların eylemi, Süzen'in haksız tahriki altında gerçekleştirdiğine kanat getirerek bu cezayı 10 yıl 6 aya indiren heyet, duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum ettiği sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- Olay

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, ikamet eden iki çocuk sahibi Emel (26) ve Serkan Süzen çifti, 14 Mayıs 2017'de tartışmış, bunun üzerine Emel Süzen, Buca ilçesi Barış Mahallesi 355 Sokak'ta yaşayan annesinin evine gitmişti.

Eşiyle konuşmak için kayınvalidesinin mahallesine giden ve eşini telefonla arayan Serkan Süzen, yüksek sesle ve küfürlü konuştuğunu iddia eden parkta oturan iki kişi ile tartışmaya başlamış, kavgada darbedilen Süzen, kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinde 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Adnan Çoğalan, Umut Çoğalan ve Aziz Durukan hakkında hazırladığı iddianamede, "Kasten öldürme" suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Yorumlar