Yüce Zerey kimdir?

Yüce Zerey THY ve Coca Cola gibi ünlü markalar ile çalışmış dijital pazarlama konularında akademik kariyer yapmış bir isimdir.

Google Haberlere Abone ol
Yüce Zerey kimdir?

Yüce Zerey katıldığı son televizyon programında yaptığı ilginç yorumlar dikkatleri üzerine çekti. Peki, Yüce Zerey kimdir, uzmanlık alanı nedir? İşte Zerey hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Yüce Zerey İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden burslu olarak Ekonomi lisansını ve London School of Economics’ten burslu olarak Bsc Economics lisansını aldıktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İngilizce İktisat (MA) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı.

Zerey, Bilgi Üniversitesi MBA Programları bünyesinde pazarlama yöneticisi ve öğretim üyesi olarak görev yaptıktan sonra Ülker bünyesinde pazarlama ve iş geliştirme müdürlükleri yaptı.

Ülker grup şirketlerine ve grup dışı şirketlere yurt içi / yurtdışında pazarlama kapsamında yapılan çeşitli projelerin başında yer alan Yüce Zerey, Ülker’den sonra kariyerine Türk Hava Yolları’nda devam etme kararı aldı. Türk Hava Yolları’nda eTicaret ve Marka Müdürü olarak görev yaptı. Görevi esnasında, Türk Hava Yolları’nın e-ticaret, interaktif pazarlama faaliyetlerinden ve global marka yönetiminden sorumlu olarak global dijital ve marka dönüşümünü yönetti.

Yüze Zerey, Türk Hava Yolları’ndan sonra The Coca-Cola Company’de; Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi’nin İnteraktif Pazarlama Müdürü, İnteraktif Pazarlama Grup Müdürü ve akabinde Entegre İçerik Direktörü olarak profesyonel yaşamına devam etti. Çalışma sürecinde, kurumun bölgede yer alan bütün markalarının tüm interaktif pazarlama dönüşüm ve yönetiminden, ek olarak da entegre iletişim kanallarının içerik üretim / yönetim faaliyetlerinden sorumlu idi.

Zerey, The Coca-Cola Company’den sonra Unilever’de; Türkiye, İran, Orta Asya ve Kafkaslar, İsrail, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya, Ukrayna ve Belarus bölgesinin Digital Direktörü ve bölgede yer alan bütün kategori ve markalarının tüm dijital faaliyetlerinden sorumlu olarak kariyerine devam etti ve bölgenin Dijital Dönüşüm sürecini yönetti.

Unilever’den sonra da an itibariyle kariyerine Hepsi Burada’da CMO  olarak devam ediyor. Hepsi Burada bünyesindeki tüm pazarlama faaliyetlerini yönetiyor.

Yerli yabancı 160+ ödül ile sürdürdüğü pazarlama kariyerine ek olarak 18 senedir Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve “Pazarlama Yönetimi, İnteraktif Pazarlama” derslerini vermektedir.

Yüce Zerey Akademik paylaşımlara ek olarak, Radikal Gazetesinde ve CNN Türk bünyesinde haftalık olarak köşe yazıları yazdı.  Doğan Yayınlarından 2014 yılında çıkan The Profesyonel,  Doğan Yayınlarından 2016 yılında çıkan Fabrika Ayarlarına Dön ve yine 2019 yılında Doğan Yayınlalarından çıkan Mima adlı kitapların yazarıdır.  Tuhaf Dergisinde düzenli olarak yazıları yayımlanmaktadır. 

Zerey, son olarak Haber Global'da katıldığı Başka Gündem programında yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çekmişti.

Yorumlar