YTB'den "Türkiye için oy ver, Türkiye için oy vakti" kampanyası

- YTB Başkanı Abdullah Eren, YTB'nin yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenin rahat oy kullanabilmesine yönelik başlattığı kampanyayı Kapıkule Sınır Kapısı'nda tanıttı - Abdullah Eren: - "Seçim dönemlerinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın en temel hakları olan oy kullanma hak ve vazifesini yerlerine getirebilmeleri için biz de duyarlılık ve hassasiyet üzerine bir kampanya yürütüyoruz. 'Türkiye için oy ver, Türkiye için oy vakti' üst sloganları belirleyerek yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmalarını arttırmaya yönelik bir hassasiyet kampanyası düzenledik"

Google Haberlere Abone ol
YTB'den "Türkiye için oy ver, Türkiye için oy vakti" kampanyası

EDİRNE (AA) - Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren, YTB'nin yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenin rahat oy kullanabilmesine yönelik başlattığı kampanyayı Kapıkule Sınır Kapısı'nda tanıttı.

Eren, YTB'nin "Türkiye için oy ver, Türkiye için oy vakti" sloganıyla başlattığı kampanyanın tanıtımı için geldiği Edirne'de, Vali Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti.

Daha sonra Kapıkule Sınır Kapısı'na geçen Eren, Edirne Vali Yardımcısı ve Kapıkule Mülki İdare Amiri Şenol Levent Elmacı'yı makamında ziyaret etti. Eren'e ziyaretinde Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak eşlik etti.

Ziyaretinin ardından YTB'nin standına gelen Eren, görevlilere başarılar diledi.

Eren, içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mektubu, masal kitabı, YTB proje broşürleri ile yurt dışı rehberinin bulunduğu çantayı, yurt dışından gelen vatandaşlarla sohbet ederek vatandaşlara armağan etti.

Sınır kapılarında oy verme işleminin bugün başladığını hatırlatan Eren, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların daha rahat oy kullanmaları için 2012 yılında bir takım hukuki düzenlemeler yapıldığını kaydederek, "Son yapılan referandumda 1 milyon 425 bin yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşımız oy kullandı bu da yurt dışındaki toplam seçmen sayısının yüzde 48'ine tekabül ediyor. Dünyadaki tüm diasporalar içerisinde bu bir rekor. Dolayısıyla 2012'deki bu hukuki değişikliğin başarılı olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

Abdullah Eren, seçime yönelik 63 ülkede 123 temsilcilikte, 30 sınır kapısında oy verme işlemi başladığının altını çizerek, şöyle konuştu.

"Biz bu süreçte YTB olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye ile anavatanla olan her türlü ilişkilerini sosyal, kültürel, ticari ilişkilerini geliştirmeye matuf bir kuruluşuz. Seçim dönemlerinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın en temel hakları olan oy kullanma hak ve vazifesini yerlerine getirebilmeleri için biz de duyarlılık ve hassasiyet üzerine bir kampanya yürütüyoruz. 'Türkiye için oy ver, Türkiye için oy vakti' üst sloganları belirleyerek, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmalarını arttırmaya yönelik bir hassasiyet kampanyası düzenledik."

YTB'nin ayrıca "secim.ytb.gov.tr" adresli bir internet sitesi hazırladığını, diasporaya yönelik yerel gazetelerde, sosyal paylaşım platformları ve sosyal medya kampanyaları da yürüttüklerinin altını çizen Eren, "İnşallah seçim dönemi vatanımıza milletimize hayırlı olur. Biz kurum olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı her konuda olduğu gibi seçim döneminde de oy kullanmalarıyla alakalı kendilerinin daha rahat oy kullanabilecekleri ortamı sağlamak, teşvik etmek ve kampanya yürütmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Sandık görevlilerini de ziyaret ederek başarı dileyen Eren, görevlilerden şu ana kadar Kapıkule Sınır Kapısı'nda 105 seçmenin oy kullandığını öğrendi.

Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak da yaz mevsimine denk gelen seçim nedeniyle oy kullanma sayısının yüksek olmasını beklediklerini belirtti.

Yorumlar