YSK oy pusulasındaki parti sıralamalarını belirledi

24 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde parti ve ittifakların oy pusulasında kaçıncı sırada yer alacakları belli oldu. YSK tarafından yapılan kura ile belirlenen listeye göre, Cumhur İttifakı ilk, Millet İttifakı altıncı ve son sırada yer alacak. Cumhur İttifakı’nda AK Parti birinci, MHP ikinci sırada. Pusulada HÜDA PAR ikinci, Vatan Partisi üçüncü, HDP dördüncü, BTP beşinci sıradan seçime girecek.

Google Haberlere Abone ol
YSK oy pusulasındaki parti sıralamalarını belirledi

24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde kullanılacak oy pusulasında ittifakların ve siyasi partilerin pusuladaki yeri belli oldu. Milletvekili genel seçiminde kullanılacak oy pusulasında "Cumhur İttifakı" birinci, "Millet İttifakı", son sırada yer alacak.

Oy pusulasının birinci sırasındaki "Cumhur İttifakı" için yapılan kuraya göre, AK Parti birinci, MHP ikinci sırada bulunacak. Oy pusulasının altıncı sırasında yer alacak "Millet İttifakı" için yapılan kuraya göre ise CHP birinci, Saadet Partisi ikinci, İYİ Parti üçüncü sırada olacak.

24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde kullanılacak oy pusulasında ittifakların ve siyasi partilerin pusuladaki yeri belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK), ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. İlk olarak seçime AK Parti, BBP, BTP, CHP, DP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi olmak üzere 11 siyasi partinin katılacağı açıklandı. Ancak, "Cumhur İttifakı"na destek veren BBP ile "Millet İttifakı"na destek veren DP, seçimlere tek başına katılmama kararı aldığı için pusulada yer almayacak.

MİLLET İTTİFAKI 6. SIRADA

Kura çekiminde kullanılacak fanusların birinde ittifakların ve siyasi partilerin adları, diğer fanusta ise seçime katılacak ittifak ve siyasi parti sayısı kadar rakam yer aldı. AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu, BBP'nin destek verdiği "Cumhur İttifakı", CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP’nin kurduğu "Millet İttifakı" ile kalan BTP, HDP, HÜDA PAR ve Vatan Partisi için kura çekimi yapıldı. Buna göre, listenin ilk sırasında "Cumhur İttifakı", son sırasında ise "Millet İttifakı" yer alacak. Seçime, HÜDA PAR ikinci, Vatan Partisi üçüncü, HDP dördüncü, BTP ise beşinci sıradan giderecek.

CUMHUR'DA İLK SIRADA AK PARTİ

Bu kura çekiminin ardından ittifak yapan partilerin kendi aralarındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Buna göre, oy pusulasının birinci sırasındaki "Cumhur İttifakı" için yapılan kurada, AK Parti birinci, MHP ikinci sırada çıktı. Oy pusulasının altıncı sırasındaki "Millet İttifakı" için yapılan kuraya göre ise CHP birinci, Saadet Partisi ikinci, İYİ Parti üçüncü sırada bulunacak.

59 MİLYON SEÇMEN

YSK Başkanı Sadi Güven, kura çekimi öncesinde yaptığı açıklamada, seçimle ilgili bilgi verdi. 20 Mayıs itibariyle yurt içinde 56 milyon 329 bin 38, yurt dışında ise 3 milyon 47 bin 409 olmak üzere toplam 59 milyon 376 bin 447 seçmenin bulunduğunu belirten Güven, yurt içindeki tahmini sandık sayısının 180 bin 874 olduğunu söyledi. Güven, seçimlerde ilk defa yatağa bağımlı olan seçmenlerin oy kullanabilmesi için 702 ilçede bin 227 sandık kurulacağını, 15 bin 474 seçmene sandık götürüleceğini dile getirdi.

Yorumlar