YSK Büyükçekmece'yi görüşmeyi erteledi

Yüksek Seçim Kurulu'ndaki, Büyükçekmece konusundaki kritik toplantı ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
YSK Büyükçekmece'yi görüşmeyi erteledi

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde seçimlerin yenilenmesine ilişkin olağanüstü itirazı Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilmişti. Büyükçekmece gündemiyle toplanan Yüksek Seçim Kurulu konuyu görüşmeyi erteledi.

İstanbul'da AK Parti'nin İstanbul'da tüm oyların yeniden sayım talebi YSK tarafından reddedilmişti. AK Parti bunun üzerine olağanüstü itiraz sürecini başlattı. AK Parti hem İstanbul'un genelinde hem de Büyükçekmece özelinde seçimlerin yenilenmesi istemiyle olağanüstü itirazda bulunacağını açıklamıştı.

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin Büyükçekmece başvurusunu görüşmeye başladı. YSK'nın toplantısında 11 kurul üyesi değerlendirme yapıyor. Ayrıca toplantıya siyasi partilerin gözlemcileri de iştirak ediyor.  İstanbul'da olağanüstü bir itirazda gelinmesi durumunda Büyükçekmece kararın yol gösterici olacağı belirtiliyor. 

AK Parti'nin başvurusu kabul edilirse Büyükçekmece'de seçimlerin yenilenmesine karar verilecek. Böylece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da bu seçimden etkilenecek.

YSK, AK Parti'nin itirazını reddederse bu ilçede seçim sonuçları kesinleşmiş olacak; ancak AK Parti'nin İstanbul geneli için itiraz başvurusu henüz yapılmadı. AK Parti bunun için İstanbul'daki sayımların bitmesini bekliyor.

Yorumlar

burak o melisten nefret ediyorum cok yuzsuz hayasiz kendini sevmeyen adami zorla eilnde tutmak istiyor levwent yuzune soyluyor sevmedigini halen israr ediyor kadinlar arsiz olur derler bu kadin tam hayasiz