YRP, görüşmeleri at pazarına çevirmiş

Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti ile görüşmelerde ittifak sağlanmaması için elinden gelen bütün gayreti gösterdiği ileri sürülüyordu. Gelen son itiraflar da bu iddiaları doğruladı. Zira ittifakın en büyük ortağı MHP'nin bile istemediği 2 büyükşehir ve 2 de normal il talep eden YRP'den itiraf geldi

Google Haberlere Abone ol
YRP, görüşmeleri at pazarına çevirmiş

YRP'nin AK Parti ile ittifak görüşmeleri esnasında kabul edilemez talepler ortaya koyduğu iddiaları doğrulandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Doğan Aydal, yerel seçimlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin yerel seçimlere dair yaptıkları görüşmelerin içeriğini açıklayan Aydal, "İki büyükşehir isteriz, Kocaeli ve Sakarya dedik. İki de il istedik, Kütahya ve Bilecik" ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan vekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Doğan Aydal, katıldığı bir televizyon programında yerel seçimlere ilişkin partisinin çalışmalarını anlattı. Aydal, Ak Parti ve Yeniden Refah Partisi arasındaki heyetlerin sürdürdüğü ancak sonuca varamadığı yerel seçimlerdeki işbirliği hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Efkan Ala'nın "Yeniden Refah Partisi 100'e yakın ilçe istedi" iddiasına cevap verdi.

"4 BELEDİYE 35 İLÇE İSTEDİK"

Aydal, AK Parti'nin MHP'ye bıraktığı belediyeleri hatırlatarak, Yeniden Refah'ın da oy oranı doğrultusunda talepleri olduğunu söyledi ve "İki büyükşehir isteriz, Kocaeli ve Sakarya dedik. İki de il istedik, Kütahya ve Bilecik" dedi.

AK Parti'nin, Yeniden Refah Partisi olmadan 76 ilçeyi kazanamayacağını, bunlardan da 35'ini istediklerini anlatan Aydal, AK Parti'den Ali İhsan Yavuz'un da görüşmeleri not ettiğini ancak ikinci toplantıda işlerin değiştiğini söyledi. Aydal, ikinci toplantıdan itibaren AK Parti heyetinin kendilerine 'Biz size belediye meclis üyelikleri verelim' teklifiyle geldiğini açıkladı.

Yorumlar

Ömer YRP CHPKK'ya çalişiyor.ilerde bunun bedelini öder.Sağduyulu milletimiz bunu affetmez.
Murat YRP Genel başkanı ve kurmayları na en ağır hakaretlerde bulunan Erdoğan ve AKP tarafı sonunda boyun eğen taraf olacaktır. Ama o kadar hakareti YRP'liler yutarmı bilmiyorum.