YPG'den bir günde 3 farklı tiyatro, batı medyası anında düştü

Terör örgütü PKK/PYD/YPG, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun operasyonlarıyla köşeye sıkıştı. Ağır kayıp veren örgüt ABD ve Avrupa'dan medet umuyor. Bir günde 3 farklı senaryo ile batının dikkatini çekmeye çalışan PKK'nın ağına ilk batı medyası düştü.

Google Haberlere Abone ol
YPG'den bir günde 3 farklı tiyatro, batı medyası anında düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun operasyonlarıyla köşeye sıkışan terör örgütü yine batıdan medet umuyor. Suriye iç savaşından bu yana batının destekleriyle bölgede yayılan PKK, yüz binlerce insanı yerinden yurdundan etti. Ailelerinden çocukları koparıp zorla savaştıran terör örgütü zaman zaman Türkiye'ye taciz ateşinde bulunuyordu. Sınırın diğer tarafından yapılan taciz ateşlerinde yüzlerce Türk vatandaşı hayatını kaybetmiş ya da yaralanmıştı.

TSK ve SMO'nun saldırılarında ağır kayıplar veren PKK, yine batıya sığındı. İlk gün başlayan hava harekatlarında büyük zaiyat veren örgüt çizdiği senaryolarla batının Türkiye'yi durdurmasını bekledi.

Reuters'tan AFP'ye kadar bir çok batılı basın kuruluşlarının hemen yer verdiği haberlerden ilki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kamışlı'da DEAŞ'lıların kaldığı bir hapishaneyi vurduğu iddiasıydı. Milli Savunma Bakanlığı asılsız iddiaların hemen ardından açıklama yapmış bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı operasyon unsurunun bulunmadığını aktarmıştı.

"TÜRKİYE ABD VE FRANSA ASKERLERİNİ VURDU"

YPG'li teröristler akşam saatlerinde Ayn El Arab bölgesinde ABD-Fransız askerlerinin bulunduğu bir bölgeden Ceylanpınar ilçesine havan toplu saldırı düzenledi. Bu gelişme üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeyi ateş çemberine aldı. YPG'li teröristlerin bulunduğu bölge yerle bir edildi. Bu gelişmeyi YPG'liler "TSK, Amerikan üslerini vurdu" yalanıyla dünyaya duyurdu. Kısa sürede Amerikan basınında son dakika gelişmesi olarak duyurulan olayı Pentagon yalanladı.

Milli Savunma Bakanlığı da bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "ABD'nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu değildir. Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir" ifadesine yer verdi.

"TSK HASTANE VURDU"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sivil hassasiyetine rağmen YPG'li teröristler Afrin'de benzer bir senaryoyu Barış Pınarı Harekatı için de gündeme getirdi. YPG'ye destek veren bazı gazeteciler, "TSK Kamışlı'da hastane vurdu" yalanını haberleştirdi.

Yorumlar