Youtube'da ne kadar abone ne kadar para kazandırır

Youtube'da video yayın yapmak isteyen gençlerin en çok merak ettikleri konuların başında ne kadar aboneyle ne kadar para kazanabilecekleridir. Öncelikle bu konu yapılan yayınların içeriğiyle doğru orantılı olduğunu unutmamak gerekiyor. Ancak ortalama 100 bin aboneyle 3 bin lira kazanmak mümkün.

Youtube'da ne kadar abone ne kadar para kazandırır - Sayfa 1

Dünyanın en popüler video uygulaması Youtube'da para kazanmak isteyen milyonlarca genç her gün yeni bir atılım yapıyor. Özellikle de Youtuber'lık yaparak milyon dolarlar kazanan isimlerin varlığı, gençlerin bu alandaki iştahlarını kabartıyor. Peki, Youtube'da ne kadar aboneyle aylık ortalama ne kadar para kazanılabilir?

Youtube'da ne kadar abone ne kadar para kazandırır - Sayfa 2

İngiltere'de yaşayan ve 139.000 kişinin abone olduğu 'Joe Fazer' adlı YouTube kanalından fitness videoları yayınlayan 18 yaşındaki bir genç, bir ayda bu işten ne kadar kazandığını açıkladı. Farrington YouTube kanalına 2012 yılında başlamış ve bugüne kadar farklı kanallar da kurmuş. 

Youtube'da ne kadar abone ne kadar para kazandırır - Sayfa 3

18 yaşındaki genç, parayı videolarındaki sponsorlar ve reklamlar aracılığıyla kazandığını söylüyor. Bu kanalı yaratmadan önce fitness'a başlayan Farrington, Yaşadığı dönüşümü paylaşmış ve bu paylaşımı internette viral hale gelerek 26 milyon kez izlenmiş.

Youtube'da ne kadar abone ne kadar para kazandırır - Sayfa 4

YouTube'da video yaratıcıları, 'CPM oranı' adı verilen bir yöntemle çalışan Google AdSense üzerinden para kazanıyorlar. CPM ya da '1.000 video görüntülenmesi başına maliyet', üreticiden üreticiye değişiyor ve hiçbir üretici sürekli aynı CPM oranına sahip olmuyor.