Youtube, Trump'ın kanalını geri verdi

Youtube, eski ABD Başkanı Trump'ın el koyduğu hesabını iade etti, kanalında yer alan bütün videoları da geri yükledi.

Google Haberlere Abone ol
Youtube, Trump'ın kanalını geri verdi

Youtube, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kanalını geri verdiğini duyurdu.

Youtube, kararın seçmenlerin 2024 seçimleri öncesinde adaylardan eşit şekilde haber almasını sağlamayı amaçladığını söylüyor.

Eski Başkan Donald Trump, sosyal medya anlamında için kendi platformu olan Truth Social'ı kullanıyor.

YouTube, ABD Kongre Binası'nı şiddetli bir şekilde basmasından iki yıldan uzun bir süre sonra eski ABD başkanının hesabını tamamen geri yükleyen en son sosyal medya ağı oldu.

Cuma günü alınan karar, 2024 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyetçi adaylık yarışının, adaylığını resmen açıklayan Trump'ın potansiyel rakiplerine düzenli olarak ateş etmesiyle ısınmaya başlamasıyla geldi.

Google'ın sahibi olduğu YouTube, Cuma günü bir tweet'te, "Seçmenlerin seçime giden yolda önde gelen ulusal adaylardan eşit şekilde haber alma şansını dengelerken, gerçek dünyada devam eden şiddet riskini dikkatli bir şekilde değerlendirdik" dedi.

Başkan Joe Biden'ın zaferinin onaylanmasını engellemek için 6 Ocak 2021'de sağcı bir çetenin Washington DC'deki ABD Kongre Binası'na saldırmasının ardından, birçok sosyal medya ağı Trump'ın hesaplarını kısıtladı veya yasakladı.

Başkanı eleştirenler, onu, seçim sahtekarlığıyla ilgili asılsız suçlamalarda bulunduğu sosyal medya gönderileri de dahil olmak üzere, şiddeti kışkırtmakla suçluyor.

Son aylarda, Twitter ve Meta'nın sahibi olduğu Facebook ve Instagram dahil olmak üzere sosyal medya şirketleri eski başkanın hesaplarını geri yükledi. Ancak Trump bu sitelere geri dönmedi. Bunun yerine, destekçileriyle kendi platformu Truth Social aracılığıyla iletişim kuruyor.

Trump'ın sosyal medya paylaşımları - özellikle Twitter'da - sürekli tartışmalara yol açtı ve zaman zaman uluslararası diplomatik krizlere neden oldu.

Twitter, 6 Ocak isyanının ardından Trump'ın hesabını "kalıcı olarak askıya aldı" ancak platform, milyarder Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra kararını geri aldı.

"Gerçeğin üzerinde kalıyorum. Daha çok beğendim, işleyişini seviyorum, Elon'u seviyorum ama Truth'ta kalıyorum" dedi geçen yıl Fox News'e.

Eski başkan hala 2020 seçimlerinin "çalındığını" iddia ediyor - bu iddiayı Truth Social'da düzenli olarak tekrarlıyor.

Aralık ayında, Kongre Binası'na yapılan saldırıyı soruşturan Demokrat liderliğindeki bir kongre paneli, eski başkana karşı suç duyurusunda bulunulmasını önerdi.

Özel bir Adalet Bakanlığı savcısı, ayrı bir soruşturmada Trump'ı isyandaki rolü ve gizli bilgilerin olası yanlış kullanımı nedeniyle soruşturuyor.

Trump, 2024 ön seçimlerine hazırlanırken, kampanya yönetimi, 2024 seçimlerini alt üst etme çabaları ve özel iş uygulamaları hakkında devlet liderliğindeki birkaç soruşturmayla da karşı karşıya.

Trump tüm davalarda görevi kötüye kullandığını reddediyor ve savcıları adalet sistemini kendisine karşı siyasi amaçlarla silahlandırmakla suçluyor.

Yorumlar