Youtube Kids ücretli mi veya Youtube Kids ücreti ne kadar?

Youtube Kids ücretli mi veya Youtube Kids ücreti ne kadar? Youtube'ın çocuklara yönelik uygulaması olan Youtube Kids artık Türkiye'de de kullanılabiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Youtube Kids ücretli mi veya Youtube Kids ücreti

Youtube Kids ücretli mi aylık ücreti ne kadar ve benzeri sorular son dönemlerde sıklıkla dile getiriliyor. Alphabet'in çatısı altında yer alan YouTube, geçtiğimiz yıllarda çocuklara özel bir sürümünü duyurmuştu. YouTube Kids olarak isimlendirilen bu sürüm, çocukları yetişkinlerin izlediği içeriklerden uzak tutarak yaşlarına hitap eden içerikleri sunuyordu. Ülkemizdeki ebeveynlerin merakla beklediği YouTube Kids, bugün Türkiye'de kullanıma sunuldu.

App Store ve Play Store'dan YouTube Kids yazarak ücretsiz olarak indirebileceğiniz bu uygulama, çocuğunuzu yaşına hitap etmeyen saldırganlık dolu videolardan uzak durmasını sağlıyor. Peki, tüm sakıncalı içerikler YouTube Kids'te engelleniyor mu?

YouTube açıklamasında; "YouTube Kids'de sunulan videoların ailelere uygun içerikler olması için çok çalışıyoruz. Topluluğumuzu korumak için mühendislik ekibimizin oluşturduğu otomatik filtrelerden, gerçek kişiler tarafından yapılan incelemelerden ve ebeveynlerden aldığımız geri bildirimlerden yararlanıyoruz. Güvenlik önlemlerimizi geliştirmek ve ebeveynlerin ailelerine uygun bir deneyim sunmalarına yardımcı olacak daha fazla özellik eklemek için sürekli çalışıyoruz. Ancak tüm videolar manuel olarak tek tek incelenmemiştir. Gözümüzden kaçmış olan uygunsuz içerikler bulursanız bunları bildirerek hızla incelenmelerini sağlayabilirsiniz. Böylece, uygulamayı herkes için daha iyi hale getirebilirsiniz." ifadesini kullanıyor.

Bu ifadeye göre çocuğunuzun görmemesi gereken içeriklerin gerçekten büyük bir bölümü engelleniyor. Ancak yine de algoritmayı kandıran ve denetim ekibinin gözünden kaçan içerikler olabiliyor. Bu durumda bu içerikleri YouTube'a bildirerek YouTube Kids'ten kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

Çocukların psikolojisini olumsuz yönde etkileyen YouTube'daki içeriklerden evlatlarınızı uzak tutmanız için YouTube Kids kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Yaşına uygun çizgi film ve içerikleri çocuğunuza izleterek daha sağlıklı bir psikolojiye sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

---

YouTube'un çocuklara özel uygulaması YouTube Kids, Türkiye'deki kullanıcıların hizmetine sunuldu. YouTube Kids'in içerik havuzu, yaş grubuna göre 4 yaş altı, 5-7 yaş arası ve 8-12 olarak kategorize edildi. Peki, YouTube Kids nedir? YouTube Kids uygulaması ücretli mi, nasıl kullanılır?
YouTube'un çocuklara özel uygulaması YouTube Kids, Türkiye'deki kullanıcıların erişimine açıldı. YouTube Kids'in Türkiye tanıtım toplantısı; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) ve Google Türkiye yetkililerinin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Peki, YouTube Kids uygulaması ücretli mi, nasıl kullanılır?

Çocukların dijital dünyada eğlenmesini, keşfetmesini, öğrenmesini daha güvenli hale getirip yerel içeriklerle destekleyen YouTube Kids, ebeveynlere çocuklarının bu dijital deneyimini özelleştirmek için kullanımı kolay denetim araçları sunuyor. 13 yaş altı çocuklar için geliştirilen YouTube Kids, YouTube'dan ayrı bir web sitesi, Android ve İOS cihazlar için ayrı bir mobil uygulaması olan bir video izleme platformu olarak öne çıkıyor.

YouTube Kids'in içerik havuzu, yaş grubuna göre 4 yaş altı, 5-7 yaş arası ve 8-12 olarak kategorize edildi. Çocukların sağlıklı dijital alışkanlıklar edinmesine destek olan uygulama, Türkiye'deki çocukların yakından tanıdığı Sevimli Dostlar, Kral Şakir, Pepee ve Niloya gibi yerel ve kültürel olarak duyarlı ve alakalı içeriklerle ailelerle buluşuyor. Türkçe YouTube Kids'e Google Play Store ve App Store uygulama mağazalarından veya web tarayıcı ile "https://www.youtubekids.com" adresinden ulaşılabiliyor.

Çocuğunuzun YouTube Kids'in ücretsiz ve eğlenceli dünyasını keşfetmesine izin vermeden önce, önemli ebeveyn güvenlik denetimleri konusunda karar vermek için birkaç dakikanızı ayırın.

Artık oturum açıp her bir çocuk için profil oluşturabilirsiniz. Oturum açarsanız daha fazla kontrole erişebilir ve çok sayıda videoya izin vermeyi ya da izlenebilecek videoları bizzat seçmeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca, hoşlanmadığınız tüm video ve kanalları engelleyebilirsiniz. Bir cihazda tekrar oturum açtığınızda çocuklarınızın profilleri kullanılmaya hazır olur. Ebeveyn hesabıyla oturum açarak hemen başlayabilirsiniz.

YouTube Kids ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Kaynak: TeknolojiOku.com


 

Yorumlar