"Yörük Ali" belgeselinin galası, 7 Ekim'de yapılacak

- Kurtuluş Savaşı sırasında düşman kuvvetlerinin ilerlemesini durduran Yörük Ali Efe'yi anlatan belgeselinin galası Seydikemer'de yapılacak

Google Haberlere Abone ol
"Yörük Ali" belgeselinin galası, 7 Ekim'de yapılacak

İSTANBUL (AA) - Kurtuluş Savaşı sırasında Aydın yöresinde düşman kuvvetlerinin ilerlemesini durduran Yörük Ali Efe'yi anlatan belgeselinin galası, 7 Ekim Cumartesi günü Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yapılacak.

Filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen Balcı, bugüne kadar biri kısa film olmak üzere 5 filmde yapımcı, yönetmen ve metin yazarlığı yaptığını belirterek, Yörük Ali'nin 4. belgeseli olduğunu söyledi.

Balcı, Yörük Ali'nin çok önemli bir karakter ve Türk kahramanı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Araştırmalarına göre onunla alakalı, bu kadar süreli bir belgesel çekilmemiş. Ben, içinde drama ve oyuncu kullanarak filmi çektim. İlk defa bir belgeselimde drama kullandım. Bu tabii beni ve ekibimi çok zorladı. Amacım Yörük Ali'nin en iyi şekilde anlatılmasıydı. Yörükleri, yörük kültürünü ve Türkmen yaşantısını anlatmak istiyordum. Film bittikten sonra yörük olmakla ve Yörük Ali ile gurur duydum. Çünkü Yörük Ali tarihte çok önemli bir yerde duruyor benim için. Kurtuluş Savaşı'nda Batı cephesinin kahramanı olmuş ve Atatürk'ün de çok sevdiği bir kahraman olmuş."

Sinema Genel Müdürlüğü ile Seydikemer Belediyesi desteğiyle, BLC Film Yapım tarafından çekilen filmde, Ali Burak Ceylan, Nihal Menzil ve Çağrı Pala'nın rol aldı.

Filmin çekimleri, Muğla'nın Seydikemer ve Fethiye ilçeleri ile Aydın'ın Yenipazar ilçesinde 2 ayda tamamlandı.

Yorumlar