"Yorucu bir süreçti"

- Dünya şampiyonu eskrimci İbrahim Ahmed Acar: "Her yorucu sürecin arkasında güzel şeyler olacağını düşündüm için bu sonuçları elde ettim" - Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Atalı: "Bu başarı sistemli, düzenli çalışmasının bir sonucudur”

Google Haberlere Abone ol
"Yorucu bir süreçti"

ANKARA (AA) - Yıldızlar ve Gençler Dünya Eskrim Şampiyonası'nda altın madalya alan İbrahim Ahmed Acar, "Yorucu bir süreçti ama her yorucu sürecin arkasında güzel şeyler olacağını düşündüm ve bu sonuçları elde ettim." dedi.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı ve Milli Takımlar Başantrenörü Valery Shturbabin, İbrahim Ahmed Acar ve babası Nafi Acar, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Konferans Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

Avrupa şampiyonluğunun ardından dünya şampiyonasında da altın madalya alan milli eskrimci İbrahim Ahmed Acar, yaptığı açıklamada, üst üste iki önemli organizasyonda kürsüye çıkmasına rağmen sürecin kendisi için zor geçtiğini dile getirdi.

"Bu süreç kolay geçmedi." diyen İbrahim, "Kamplarla, antrenmanlarla geçti. Yorucu bir süreçti. Her yorucu sürecin arkasında güzel şeyler olacağını düşündüm için bu sonuçları elde ettim." ifadelerini kullandı.

Federasyon Başkanı Murat Atalı ise 2007'de yönetime geldiklerini ve bu tarihten itibaren eskrimde atılıma geçtiklerini vurguladı.

Eskrimde son yıllarda alınan başarıların tesadüf olmadığını belirten Atalı, "Bu çabalarımız 4-5 yıl sonra meyvelerini vermeye başladı. Görmediğimiz başarıları 2012 yılından sonra yaşamaya başladık." diye konuştu.

İbrahim'in başarısının tesadüf olmadığını vurgulayan Atalı, "Federasyonumuzun 94 yıllık tarihindeki en büyük başarısı İbrahim ile geldi. Bu başarı, sistemli, düzenli çalışmasının bir sonucudur. Bu başarı büyük bir hazırlık aşamasının sonucudur." değerlendirmesinde bulundu.

Basın toplantısının ardından milli sporcu İbrahim'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya şampiyonasında altın aldıktan sonra kendisine gönderdiği mesajın da yer aldığı bir kolaj çalışması hediye edildi.


Yorumlar