Yokuşta freni patlayan kamyonu durdurdu ilçenin "kahramanı" oldu

- İzmir Bayraklı'da işlek bir caddede frenleri tutmayan çöp kamyonunu güvenle durdurmayı başaran şoför, halkın ve yetkililerin takdirini kazandı - Şoför Soylu: - "Soğukkanlı davrandım, korkmak aklıma bile gelmedi" - Belediye Başkanı Karabağ: - "Şoför arkadaşımızın tecrübesi sayesinde bu kazada kimsenin burnu bile kanamadı"

Google Haberlere Abone ol
Yokuşta freni patlayan kamyonu durdurdu ilçenin "kahramanı" oldu
İZMİR (AA) - Bayraklı Belediyesinde şoförlük yapan Gencer Soylu, kullandığı çöp kamyonunu frenleri patlamasına rağmen işlek bir caddede güvenle durdurmayı başarınca, adeta ilçenin "kahramanı" oldu.

Önceki gün yaşanan kazada, 15 gün önce hizmete giren çöp kamyonuyla işe çıkan 22 yıllık şoför Gencer Soylu, Merkez Mahallesi 1609 Sokak'tan yokuş aşağı giderken aracın frenlerinin tutmadığını fark etti. Aracın yoldan çıkmasını engellemeyi başaran Soylu, sokağın sonundaki bariyerlere çarptırdığı kamyonu ilçenin en kalabalık caddelerinden Sevgi Yolu girişinde durdurdu.

Kaza anını gazetecilere anlatan Soylu, yeni bir araç olan kamyonun frenlerinin tutmadığını görünce el frenini çektiğini ancak bundan da sonuç alamadığını, sokak boyunca sürüklenen aracı kontrol etmekte zorlandığını ifade etti.

Sürekli korna çalarak çevredekileri uyardığını belirten Soylu, şunları söyledi.

"Yokuş aşağı giderken bir arabaya dokundum sadece. O an, ‘kimseye zarar vermeden nasıl bu arabayı durdurabilirim?’ diye düşündüm. Önüme çıkan vatandaşlar oldu. Korna çalarak sağa sola çekilmelerini sağladım. Soğukkanlı davrandım. Önüme çıkan levhalara çarpınca ses oldu. Onu da duyan kenara çekildi. O an her şeyi unuttum. Korku aklıma gelmedi bile. Kimsenin burnunun kanamaması beni ve arkadaşlarımı çok mutlu etti."

Soylu, kaza sonrası yaşananları fark eden Sevgi Yolu esnafı ve vatandaşların kendisini tebrik ettiğini anlatan Soylu, "Allah bir daha böyle bir olay göstermesin" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da çöp kamyonu şoförü Soylu’yu tebrik ederek, "Şoför arkadaşımızın tecrübesi sayesinde bu kazada kimsenin burnu bile kanamadı. Özverisinden dolayı kendisini kutluyorum. Bu da olayın bizi memnun eden tarafı. Umarım bir daha böyle bir olay yaşanmaz.” diye konuştu.

Yorumlar