YÖK'ten Yan Dal Uzmanları ve Asistanlara Ek Ödeme Zammı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite hastanelerinde görev yapan yan dal uzmanları ve yan dal asistan-araştırma görevlilerinin ek ödemelerinde önemli bir artışa gittiğini duyurdu. Bu artışla, uzman ve asistanların taban ödemeleri sırasıyla yüzde 100 ve yüzde 50 oranında yükseltildi.

Google Haberlere Abone ol
YÖK'ten Yan Dal Uzmanları ve Asistanlara Ek Ödeme

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite hastanelerinde görev yapan yan dal uzmanları ve yan dal asistan-araştırma görevlileri için önemli bir duyuruda bulundu. YÖK tarafından yapılan açıklamada, ek ödemelerde düzenleme yapıldığı belirtildi. Yeni düzenleme, "Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" adı altında 31 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

EK ÖDEMELERDE YÜZDESEL ARTIŞ

Yapılan duyuruya göre, üniversite hastanelerinde yan dal uzmanlık eğitimini tamamlamış olan yan dal uzmanları ve yan dal asistan-araştırma görevlilerinin taban ödemeleri yüzde 100 oranında artırıldı. Aynı zamanda, yan dal uzmanlık eğitimi almakta olan asistan ve araştırma görevlilerinin taban ödemeleri de yüzde 50 oranında artırıldı. Artış, Sağlık Bakanlığı'nda çalışan benzer pozisyonlardaki bireyler için yapılan artışlarla paralellik gösteriyor.

YENİ YÖNETMELİK RESMİ GAZETE'DE

YÖK'ün  "Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" adlı düzenlemesi, 31 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikle, üniversite hastanelerinde çalışan yan dal uzmanları ve asistanlarının ekonomik şartlarında önemli bir iyileştirme yapılmış oldu.

 

Yorumlar