Yokluğun, çaresizliğin resmi Omayra'nın son anları hala hafızalardaki yerini koruyor

Ülkesinin içinde bulunduğu yokluk ve çaresizlik nedeniyle yüzeydeki enkazdan kurtarılamamıştı. 13 Kasım 1985'te Kolombiya'da Nevado del Ruiz yanardağının patlaması sonucu, 60 saat boyunca su, beton ve diğer ölen insanların arasında sıkışıp kalan Omayra Sanchez'in trajik hikayesi yürek dağladı.

Yokluğun, çaresizliğin resmi Omayra'nın son anları hala hafızalardaki yerini koruyor - Sayfa 1

Nevado del Ruiz yanardağının patlaması sonucu trajik bi şekilde ölen 13 yaşındaki Kolombiyalı Omayra Sanchez'in son anlarına ait görüntüleri sosyal medyada yeniden gündem oldu. 35 yıl önce yaşanmış içler acısı olaya gelin hep birlikte bakalım.

Yokluğun, çaresizliğin resmi Omayra'nın son anları hala hafızalardaki yerini koruyor - Sayfa 2

13 Kasım 1985'te, volkanik yanardağ "Nevado del Ruiz" faaliyete geçerek patlamıştı.

Yokluğun, çaresizliğin resmi Omayra'nın son anları hala hafızalardaki yerini koruyor - Sayfa 3

Yerel halk ona "Uyuyan Aslan" diyordu. Çünkü en son 1845 yılında faaliyete geçmiş ve 130 yıldır hiç hareket etmemişti. Aslında uyuyan yanardağ değildi, onu önemsemeyen devlet yetkilileriydi. Harekete geçen yanardağ, Omayra'nın yaşadığı köyü de vurmuştu.

Yokluğun, çaresizliğin resmi Omayra'nın son anları hala hafızalardaki yerini koruyor - Sayfa 4

Daha ne olduğunu anlayamadan Omayra'nın belden aşağısı patlayan yanardağ sebebiyle kayan toprağın altında kalmış ve yavaş yavaş su birikmeye başlamıştı. Omayra yaşamak için enkaz parçasına tutunmuştu ve ertesi gün bir gazeteci Omayra'nın elini görmüştü.