Son hafta yoklama alınıyor mu? Yoklama var mı?

Son hafta yoklama alınıyor mu, okulun son haftası yoklama alınır mı, son hafta derse girme zorulu mu, yoklama var mı, 2022 yılı bahar dönemi okul bitimiyle ilgil bilgiler merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Son hafta yoklama alınıyor mu? Yoklama var mı?

Son hafta yoklama alınıyor mu, okulun son haftası yoklama alınır mı, son hafta derse girme zorulu mu, yoklama var mı, okulların kapanmasına bir hafta kala yoklama var mı, 2022 yılı bahar dönemi okul bitimiyle ilgil bilgiler merak ediliyor.

SON HAFTA YOKLAMA ALINIYOR MU?

Bir eğitim öğretim dönemi daha geride kalırken öğrenciler merakla son haftanın yoklama durumunu merak ediyor.

Okulun son haftası yoklama alınır mı, son hafta derse girme zorulu mu, yoklama var mı?
Okulun son haftası yoklama alınır mı, son hafta derse girme zorulu mu, yoklama var mı?

 

Okulun son haftasında ders programlarının artık bittiği, birçok öğretmenin müfredatta yer alan konuları tamamladığı hafta olarak kabul edilen son hafta okula gitmek istemeyen öğrenciler merakla soruyor: Okulun son haftası yoklama alınır mı, var mı, okulların kapanmasına bir hafta kala yoklama var mı?

Yıl boyunca okula düzenli bir şekilde giderek devamsızlık yapmayan öğrenciler için bir sorun yok, onlar son haftayı genel olarak tatil şeklinde geçiriyor; ancak yıl içinde devamsızlık yaparak okula gitmeyen öğrenciler ise bu konuda biraz endişeli. Çünkü zaten belli bir noktayı aşan devamsızlık konusunda son hafta dikkatli olmak zorundalar; aksi halde sınıfta kalabilirler. 

Ders programının tamamlanmasıyla, karne basım işlemlerinin başlaması öğrencilerin devamsızlıklarının işlenip işlenmeyeceği konusunun sorgulanmasına neden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve okul yönetimi özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı yaparken, öğrenciler arama motorlarına yöneldi.

Geçmiş yıllarda son haftanın ilk günlerinde tamamlanan ders programı sonrası karne basım işlemleri hızlandırıldığı için çarşamba ve perşembe günleri ders işlenmiyordu.

Ancak okul yönetimi yoklama almaya devam edebilir, dolayısıyla en detaylı bilgi için okul yönetimi başvurulması gerekir.

YOKLAMA ALINIP ALINMADIĞINI KONTROL

Yoklama alınıp alınmadığını kontrol etmek için e-Okul sisteminden kontrol edebilirsiniz.

Okullarda genellikle sınavlardan sonra yoklama alınmaz. Ancak bazı okullarda bu değişebilir.

Bazı okullarda son iki hafta bazılarında ise son hafta yoklama alınmaz.


 

Yorumlar