YÖK daha nitelikli akademisyenler için dil puanı barajını yükseltmeyi tartışıyor

YÖK akademide kaliteyi daha da yükseltmek için doçentlik için gerekli olan dil puanı barajını yükseltmeyi hedefliyor. Bunun için akademi dünyasında öncelikle anket ile bir istişare süreci başlattı.

Google Haberlere Abone ol
YÖK'ten dil puan barajını yükseltme hamlesi

YÖK Başkan Yekta Saraç, doçentlikteki dil puanının yükseltilmesi için anket başlatıldığını açıkladı.

Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

1- Kurulumuza, doktora eğitimine başlamak için aranan asgari yabancı dil puan şartı 55 iken, doçentlik müracaatında da aynı puan şartının aranmasının nitelik bakımından zafiyet oluşturduğu şeklinde görüşler gelmekte.

2- ve doçentlik müracaatı için bu puanın yükseltilmesine yönelik teklifler iletilerek, YÖK'ün son yıllarda ortaya koyduğu "kalite" eksenli çalışmaları sonucu hayata geçirdiği projelere uyum için bu değişikliğin gerekli olduğu ifade edilmekteydi.

3- Bu kapsamda yapılacak çalışmalarımızda değerlendirmek üzere öğretim elemanlarının görüşünü almaya kararı verdik ve söz konusu anketin bütün öğretim elemanlarımızın e-posta adreslerine gönderdik.

4- "Yeni YÖK" olarak, yükseköğretim sistemimizin bütününü ilgilendiren konularda geniş katılımla karar alma süreçlerini olgunlaştırmak için bundan sonra da kısa anketler ile öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin görüşlerine başvuracağız.

 

Yorumlar