YÖK Başkanı Saraç'tan Bangladeş'e ziyaret

- YÖK ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti Yükseköğretim Onay Komisyonu arasında yükseköğretim alanında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptı imzalandı

Google Haberlere Abone ol
YÖK Başkanı Saraç'tan Bangladeş'e ziyaret

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti arasında, yükseköğretim alanındaki iş birliğin genişletilmesine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, Türkiye ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti arasında "Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptının İmzalanması" amacıyla Bangladeş Halk Cumhuriyeti'ne bir günlük resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Saraç'a ziyaretinde YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er eşlik etti.

Heyet ilk olarak Bangladeş'in Tekstil Üniversitesinin bulunduğu BUTEX Kampüsü'nde incelemelerde bulundu.

Daha sonra Yekta Saraç ve Bangladeş Halk Cumhuriyeti'nin yükseköğretim alanındaki üst düzey yetkilisi Yükseköğretim Onay Komisyonu Başkanı Prof. Abdul Mannan tarafından söz konusu mutabakat metnine imzalar atıldı. Görüşmede ayrıca, uygulama protokolü de imzalandı.

İmzalanan mutabakat zaptı ve uygulama protokolü ile Bangladeş uyruklu öğrencilerin, Türkiye'de özellikle tekstil ve ziraat alanında burslu olarak yüksek öğrenim görmelerinin sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

YÖK heyeti son olarak, Bangladeş Halk Cumhuriyeti Tekstil Bakanı Emaz Uddin Pramanik'i de ziyaret etti.

Yorumlar