YÖK Başkanı Saraç: Üniversitelerde yemek ücretleri makul düzeyde olmalı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, son günlerin tartışma konusu olan üniversitelerdeki yemek ücretleri konusunda açıklamalarda bulunarak, yemek ücretlerinin makul düzeyde olması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yemek ücretleri makul düzeyde olmalı

YÖK Başbakanı Prof. Dr. Yekta Saraç, son günlerin tartışma konularından biri olan üniversitelerdeki yemek ücretleri konusunda açıklamalarda bulundu. Saraç, özellikle de özel üniversitelered şikayet konusu olan yemek ücretlerinin makul düzeyde olması gerektiğini söyledi.

İstanbul Üniversitesinin yemekhane ücretlerine ilişkin karar hatırlatılarak, yükseköğretim kurumlarındaki yemek ücretlerine yönelik bir standardın getirilip getirilmeyeceğinin sorulması üzerine Saraç, üniversite öğrencileri için bu ücretleri bir sorun olmaktan çıkarmak gerektiğini vurguladı.

Bu ücretlere bir standart getirilmesinin çok gerçekçi olamayacağını dile getiren Saraç, "Her üniversitenin geliri, harcamaları, döner sermayesi çok farklı. Yemek ücretlerinin makul düzeylerde tutulması için üniversitelerimizin önceliğinin olması lazım ama aynı ücretin olması gerçekleştirilmesi zor bir husus." değerlendirmesinde bulundu.

İdari ve mali açıdan özerk olan vakıf üniversitelerinin ise yemek fiyatlarını belirleme imkanlarının bulunduğuna işaret eden Saraç, buraya müdahale etmelerinin söz konusu olamayacağını ancak öğrencilerden "YÖK'ün vakıf üniversitesi raporlarına, öğrenci yemek ücretlerini de koyun." talepleri geldiğini aktardı.

Bu talebi yerinde bulduğunu dile getiren Saraç, şöyle konuştu: "Vakıf üniversitelerinde yemek ücretleri YÖK'ün vakıf üniversitesi raporlarına girecek. Öğrencilerin nerede okuyor ise yemek maliyetinin ne olacağını bilmesi lazım. Sosyal adalet ve fırsat eşitliği gibi ana kavramlardan vazgeçilmemesi gerekir. Devlet üniversitelerinde de yemek ücretlerinin makul düzeyde olması için telkinlerde bulunuyoruz."

Yorumlar

ulema reisi haklı yerinde bir açıklama millet sanıyor havadan para geliyor.ama yinede dikkat etmek gerek ha vakıf ve özel üniversiteleri anlarım ama devlet üniverisitelerinde idolojisi gündemi kendi ilgilendiği bilim dalı olması gerekirken siyasi idolojileri nedeniyle bir yapılaşma var.istanbul üniversitesinin kararı siyasi olabilir ardından bir gencin intiharı ile gençleri galeyana getirmeye kendilerine bağlamaya çalışıyor olabilirler.