YÖK Başkanı Saraç, Ruanda Cumhuriyeti'ni ziyaret etti

- Ziyaret kapsamında YÖK ile Ruanda Eğitim Bakanlığı arasında yükseköğretim alanında mutabakat zaptı imzalandı

Google Haberlere Abone ol
YÖK Başkanı Saraç, Ruanda Cumhuriyeti'ni ziyaret etti

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, Ruanda Cumhuriyeti'ni ziyaret etti.

YÖK'ün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Saraç, Ruanda Eğitim Bakanlığı ile yükseköğretim alanında mutabakat zaptı imzalanması ve yükseköğretimle ilgili bazı konuların görüşülmesi amacıyla bu ülkeye gitti.

Saraç'a ziyaretinde, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er ile Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile Gazi Üniversitesi Afrika Medeniyetleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Suna Timur Ağıldere eşlik etti.

Heyet, ilk olarak Ruanda Yükseköğretim Kurulu Başkanı Innocent S. Mugisha'yı ziyaret etti. Ziyarette, Ruanda'ya hangi alanlarda katkı sağlanacağı konusunda görüş alışverişi ve incelemelerde bulunuldu.

Daha sonra Ruanda Cumhuriyeti Müftüsü Sheikh Salim Hıtımana'yı ziyaret eden heyet, Ruanda'daki Müslümanların dini eğitimleri de dahil yükseköğretim alanında Türkiye'de eğitim alabilmelerine ilişkin konuları görüştü.

Ziyaretlerin ardından heyet ile Ruanda Eğitim Bakanı Papias Musafiri Malimba ve Mugisha'nın katıldığı görüşmelere geçildi. Görüşmeler sonucu, YÖK ile Ruanda Eğitim Bakanlığı arasında yükseköğretim alanında mutabakat zaptı imzalandı.

Yorumlar