YÖK başkanı kim, YÖK başkanı Erol Özvar kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

YÖK başkanı kim, YÖK başkanı Erol Özvar kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Erol Özvar yeni YÖK başkanı olarak atandı. Yekta Saraç'tan boşalan YÖK başkanlığı koltuğuna kimin atanacağı merak ediliyordu. Atama resmi gazetede de yayınlandı. Yekta Saraç ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı oldu.

Google Haberlere Abone ol
YÖK başkanı kim, YÖK başkanı Erol Özvar kimdir?

YÖK başkanı kim, YÖK başkanı Erol Özvar kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Yeni YÖK Başkanı belli oldu. Prof. Dr. Erol Özvar, 3 dönem üst üste YÖK başkanlığından sonra görevi sona eren Prof. Dr. Yekta Saraç'ın yerine yeni YÖK başkanı olarak atandı. Peki, YÖK başkanı kim, YÖK başkanı Erol Özvar kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Prof. Dr. Yekta Saraç’ın 19 Temmuz’da görevinin sona ermesiyle boşalan YÖK Başkanlığına Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar atandı. Özvar'ın atama kararnamesi 30 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Özvar'ın YÖK başkanlığına atandığı haberini ilk olarak görev yaptığı Marmara Üniversitesi tarafından duyuruldu.

Marmara Üniversitesi'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Erol Özvar'ın YÖK başkanı olarak atandığı belirtilerek, Özvar tebrik edildi. 

İşte Marmara Üniversitesi'nin o paylaşımı:

Erol Özvar kimdir? Yeni YÖK başkanı kim Erol Özvar biyografisi özgeçmişi
Erol Özvar kimdir? Yeni YÖK başkanı kim Erol Özvar biyografisi özgeçmişi

 

Erol Özvar kimdir? Yeni YÖK başkanı kim Erol Özvar biyografisi özgeçmişi
Erol Özvar

 

EROL ÖZVAR KİMDİR?

1966'da İstanbul'da doğan Prof. Dr. Erol Özvar; ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini aynı şehirde tamamladı.

Erol Özvar kimdir Yeni YÖK başkanı kim Erol Özvar biyografisi özgeçmişi
Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar

 

1998'de Marmara Üniversitesi'nde "17. Yüzyılda Osmanlı Taşra Maliyesi'nde Değişim: Rum Eyaletinde Hazine Defterdarlığından Voyvodalığa Geçiş" konulu doktora tezini sundu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yapan Özvar, 15 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Marmara Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştı. 

YÖK başkanlığına atanan Prof. Dr. Özvar iktisat ve iktisat tarihi profesörüdür.

Özvar 1966 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

1989 yılında Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans mezun olan Erol Özvar aynı üniversitede iktisat tarihi alanında yüksek lisans ve doktora yaptı.

Özvar, bilimsel çalışmalarında genellikle Orta Doğu’ya ve özel olarak Osmanlı Devleti’ne özgü ekonomik ve mali kurumlardaki değişmeleri ele aldı.

Erol Özvar’ın Türkçe ve yabancı dillerde yayınlanmış çalışmaları içinde Osmanlı Maliyesinde Malikane Uygulaması (İstanbul: Kitabevi Yayınları 2004) isimli kitabı, Garanti Bankası’na bağlı Osmanlı Bankası Arşivleri ve Araştırma Merkezi tarafından 2005 yılında kitap dalında en iyi eser ödülüne layık görüldü.

Özvar, Mehmet Genç ile birlikte Osmanlı bütçelerini yayına hazırladı.

Osmanlı Maliyesi: Kurumlar ve Bütçeler (İstanbul: Garanti Bankası Osmanlı Bankası Arşivleri ve Araştırma Merkezi 2006) adıyla ve 2 cilt halinde yayınlanan bu eser, 2013 yılında Uluslararası Halil İnalcık Tarih Ödülü’ne layık bulundu.

2009-2012 tarihleri arasında Harvard Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Merkezi’nde ve araştırma desteği kazandığı Harvard Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Araştırmaları Programı’nda ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalıştı.

Türk Tarih Kurumu’nun bilim kurulu üyeliği yaptı ve Uluslararası Türkiye’nin Sosyal ve Ekonomik Tarihi Birliği’nin idare kurulu üyesidir.

Uluslararası iktisat tarihi kurumunun bilim kurulu üyesidir.

(Fondazione Istituto Internazionale di Storia Economica F. Datini (İtalya).)

İktisat Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Erol Özvar evli ve üç çoçuk babasıdır.


 

Yorumlar

Sinan türüdğ ALLAH cc yar ve yardımcınız olsun erol abiciğim
Cem Ergül Muhterem Hocam, bu ağır yükün altından da yüce Yaratan’ın desteğiyle kalkıp size bu görevi tevcih eden Sayın Cumhurbaşkanı’mızın göğsünü bir kez daha kabartacağınıza inancım sonsuzdur. Rabbim yâr ve yardımcınız olsun.