#ykstarihinedokunma etiketi 1 milyona yaklaşıyor

YKS tarihinin değişeceği yönündeki iddialara tepki gösteren öğrencilerin açtığı Twitter etiketi 1 milyona doğru ilerliyor.

Google Haberlere Abone ol
#ykstarihinedokunma etiketi 1 milyona yaklaşıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin erteleneceği yönündeki iddialar öğrencileri Twitter'da örgütledi. Twitter üzerinden #ykstarihinedokunma etiketiyle kampanya başlatan öğrencilerin açtığı etiket 1 milyon etkileşime doğru gidiyor. Şu ana kadar 859 bin Twitter mesajı atıldı.

YKS tarihi değişiyor mu? 

YKS tarihinin değişeceği yönündeki iddialar tamamen söylentilere dayanıyor. Şu ana kadar resmi makamlardan YKS tarihinin değişeceğine dair bir açıklama gelmedi. 

YKS tarihi ile ilgili iddialar ardından gözler bir kez daha ÖSYM sınav takvimine çevrildi . Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç YKS 2020 tarihinin ertelenmesine karar verdiklerini açıklamıştı ancak son zamanda yapılan ‘YKS öne çekildi’ yorumları soru işaretlerine neden oldu.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK, TARİHİ DEĞİŞTİ Mİ?

Yüksek Öğretim Kurumlar Sınavı (YKS) ile ilgili de karar alındı. Karara göre YKS 25-26 Temmuz'da yapılacak. TYT (Temel Yeterlilik Testi) 25 Temmuz'da, AYT (Alan Yeterlilik Testleri) ve YDT (YKS-Dil) ise 26 Temmuz'da yapılacak. ÖSYM Başkanı Halis Aygün de TYT'nin (Temel Yeterlilik Testi) 25 Temmuz'da, AYT (Alan Yeterlilik Testleri) ve YDT'nin (YKS-Dil) ise 26 Temmuz'da yapılacağına dikkat çekmişti.

YKS hazırlıkları devam ederken sınavın tarihiyle ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Sosyal medyada dolaşan “2020 YKS'nin 20-21 Haziran veya 27-28 Haziran tarihine alınacağı” iddialarına resmi bir yanıt arayan adaylar, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın açıklama yapıp yapmadığını araştırıyor. Henüz YKS tarihinin değişmesiyle ilgili yetkili kurumdan gelen resmi bir açıklama bulunmuyor.

YKS

Yorumlar